16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πολλές “Nexus” συσκευές με Android 5.0 (Jelly bean) θα διαθέσει η Google

    Αλλαγή στη στρατηγική της Google, όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα Android, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει ένα “ενιαίο μέτωπο” με κατασκευαστές smartphones και tablets, ώστε να είναι άκρως ανταγωνιστική προς εταιρείες όπως η Apple αλλά και, ταυτόχρονα, να εμποδίσει τους παρόχους από τον έλεγχο των Android συσκευών, κάτι που συμβαίνει έως τώρα.

    Έτσι, η Google σχεδιάζει να παρέχει σε πολλούς κατασκευαστές mobile συσκευών πρώιμη πρόσβαση σε νέες εκδόσεις του Android, αλλά και να διαθέτει η ίδια αυτές τις συσκευές κατευθείαν στους καταναλωτές, όπως αναφέρει πηγή που γνωρίζει καλά το ζήτημα στη WSJ. Αυτό αποτελεί σαφέστατη αλλαγή σε σχέση με την έως τώρα τακτική της Google, που προτιμούσε έναν μόνο κατασκευαστή για τη “ναυαρχίδα” της (όπως π.χ. τη Samsung για το τελευταίο Nexus), πριν διαθέσει την εκάστοτε τελευταία έκδοση του Android στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

    Η αλλαγή είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Google να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στα βασικά χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές που “τρέχουν” οι Android συσκευές, περιορίζοντας τη δυνατότητα των παρόχων να παρεμβαίνουν σ’ αυτές.

    Το σχέδιο έχει, επίσης, ως στόχο να κατευνάσει τις ανησυχίες των κατασκευαστών smartphones και tablets, πολλοί από τους οποίους είναι επιφυλακτικοί ως προς την Google, λόγω της ιστορίας της εξαγοράς της Motorola Mobility.

    Έτσι, λοιπόν, φαίνεται πως η Google σκέπτεται να συνεργαστεί με περισσότερους από έναν κατασκευαστές, διαθέτοντας στην αγορά μία σειρά από “Nexus” συσκευές, που θα περιλαμβάνουν τόσο smartphones όσο και ταμπλέτες. Η εταιρεία, μάλιστα, σχεδιάζει να πουλάει απευθείας τις συσκευές αυτές στους καταναλωτές σε Αμερική και Ευρώπη μέσα από την ιστοσελίδα της. Οι νέες “Nexus” προτάσεις είναι προφανές ότι θα είναι οι πρώτες που θα ενσωματώνουν τη νέα έκδοση του λειτουργικού Android 5.0, γνωστό με την κωδική ονομασία Jelly Bean.

    Πέρα από τα Android smartphones, αξίζει να τονιστεί, πάντως, ότι η Google θεωρεί ότι η νέα της κίνηση, θα βοηθήσει σημαντικά και τις πωλήσεις των Android tablets, που αντιμετωπίζουν ισχυρό ανταγωνισμό από τα άκρως επιτυχημένα iPad της Apple αλλά και την Amazon.

    Πηγή: WSJ

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles