14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πως δημιουργούνται οι μαύρες τρύπες του διαστήματος;

    Μεταξύ των πολλών μυστηρίων σχετικά με τις γιγαντιαίες μαύρες τρύπες που υπάρχουν στο κέντρο των γαλαξιών, είναι το πώς μεγαλώνουν τόσο πολύ και τόσο γρήγορα. Επιστήμονες βρήκαν την απάντηση για την τεράστια τους ύπαρξη.

    sfdg

    Βασισμένοι σε αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν, οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες του διαστήματος δεν μεγαλώνουν αθροιστικά, αλλά σύμφωνα με νέες εικόνες, σχηματίζονται από μεγάλες ποσότητες αερίων.

    Πριν από λίγα χρόνια, ερευνητές υποστήριξαν ότι οι μεγάλες μαύρες τρύπες σχηματίζονται μέσω συγχώνευσης άλλων μικρότερων μαύρων τρυπών. Ωστόσο, ακόμα κι αυτό θα απαιτούσε την αύξηση του μεγέθους τους με γρηγορότερο ρυθμό απ’ όσο έχουμε δει μέχρι σήμερα. Όμως, αντί να δημιουργηθούν πρώτα από ένα αστέρι και στη συνέχεια να καταρρεύσουν, οι μαύρες τρύπες δημιουργούμαι μόνο από αέρια. Αυτά τα αέρια δημιουργούν τις πρώιμες μαύρες τρύπες που στη συνέχεια μεγαλώνουν και γίνονται οι γνωστές γιγαντιαίες μαύρες τρύπες.

    sfgd

    Για να δοκιμάσουν τη θεωρία τους, ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Αστρονομίας και το Scuola Normale Superiore στην Ιταλία, έβαλαν τα τηλεσκόπια Hubble, Chandra, και Spitzer να ψάξουν για αποδεικτικά στοιχεία πρώιμων μαύρων τρυπών. Τα τηλεσκόπια Hubble και Chandra μπορεσαν να καταγράψουν δυο ξεχωριστά παραδείγματα.

    Καθώς αυτές οι εικόνες ενισχύουν την θεωρία δημιουργίας των μαύρων τρυπών,  οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες αναφέροντας ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουν τις πρώιμες μαύρες τρύπες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles