18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πως ένα χαμένο USB stick μπορεί να σας κοστίσει έως και… 20 εκατομμύρια!

    Ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες, πλέον, είναι αυτό της ασφάλειας των δεδομένων τους και των συνεπειών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής κάποιου αποθηκευτικού μέσου που τα περιέχει.

    Το ξέρατε ότι, κατά μέσο όρο, μια “απώλεια” δεδομένων από μεγάλους οργανισμούς κοστίζει 3,7 εκατομμύρια ευρώ; 

    Η Ε.Ε., στην προσπάθειά της να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα ασφάλειας των δεδομένων, εφαρμόζει από το 2016 και σταδιακά μέχρι το 2018 ένα νέο νόμο, τον GDPR (General Data Protection Regulation) ο οποίος επιφέρει σημαντικά πρόστιμα σε περίπτωση που ευαίσθητα data χαθούν ή κλαπούν.

    kingston (1)

    Το ξέρατε, λοιπόν, ότι από το 2018 το πρόστιμο είναι 20 εκατομμύρια ευρώ (ή το 4% του ετήσιου τζίρου, αν είναι μεγαλύτερο από 20 εκατομμύρια) για τον οργανισμό σας, αν χάσετε ευαίσθητα δεδομένα;

    Σύμφωνοι, ένα σωστά ασφαλισμένο δίκτυο εμποδίζει τους εισβολείς, όμως συχνά οι υπάλληλοί σας πηγαινοέρχονται στη δουλειά και στο σπίτι κουβαλώντας στικάκια USB με ευαίσθητα δεδομένα. Και σε περίπτωση κλοπής ή απώλειάς τους, το πρόβλημα είναι τεράστιο, κυρίως για εσάς! Η λύση είναι ένα “ασφαλές” στικάκι με ενσωματωμένη κρυπτογράφηση επιπέδου 256-bit  XTS-AES, ενσωματωμένο antivirus και πιστοποιημένο για αντοχή απέναντι σε νερό και σκόνη. 

    kingston (3)

    Η Kingston ξέρει καλά, με εμπειρία δεκαετιών, πως να ασφαλίζει τα δεδομένα σας, έτσι μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πολλών διαφορετικών USB αποθηκευτικών μέσων, των σειρών IronKey και DataTraveller, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

    kingston

    Δείτε τα ασφαλή USB sticks στο www.kingston.com

     

    OC official logo

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles