18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Πόση ενέργεια ξοδεύει το PC σου; Ε;

    Έχεις αναρωτηθεί πόση ενέργεια ξοδεύει το PC σου; Ναι, σε ‘σένα μιλάω που κλείνεις τα φώτα με το που βγεις απ’ το δωμάτιο και δεν αφήνεις το τρανζιστοράκι να παίζει πια όλο το βράδυ για να μη σε γδάρει η ΔΕΗ. Έχεις ψάξει να δεις πόσο ρεύμα καταναλώνει το υπεράνω πάσης υποψίας σύστημά σου; Ήρθε η ώρα να το κάνεις και εμείς θα σου πούμε τον τρόπο.

    Να πέσει η απαραίτητη εικόνα.

    energeia-pc

    Ωραία.

    Λοιπόν, το κόστος συντήρησης ενός υπολογιστή σύμφωνα με τον Michael Bluejay ο οποίος είναι γνωστός στα internetz ως Mr. Electricity, παίζει από τα $5,5 ως τα $631 τον χρόνο. Χωρίς την ΕΡΤ. Γιατί να μην το τσεκάρεις όμως κι ο ίδιος; Πώς; Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Joulemeter της ίδιας της Microsoft! Είναι δωρεάν και απλά το τρέχεις στο desktop ή το laptop σου για μια προσέγγιση του τι έκαψες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ειδικό περιφερειακό για πιο ξεκάθαρες μετρήσεις αλλά ας μη γινόμαστε υπερβολικοί.

    Το Joulemeter θα σου πει πόση ενέργεια ξοδεύει η κάθε εφαρμογή που τρέχει στα Windows σου (είναι συμβατό με Windows 7, 8 & 8.1 γκαραντί) και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να υπολογίσεις κατά πόσο επιβαρύνεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ ενόσω εσύ αφήνεις το PC ανοιχτό για μέρες να κατεβάζει. Ίσως τελικά τα torrents να μην είναι και τόσο τσάμπα όσο φαίνονται…

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles