14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πού και τι ώρα θα γίνουν οι συγκεντρώσεις κατά του ACTA το Σάββατο;

    Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά της αμφιλεγόμενης συμφωνίας ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) που υπεγράφη από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα.

    Για το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, οργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ανακοίνωσε τις συγκεντρώσεις για τις τρεις πόλεις

    • Στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 17:00
    • Στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, στις 17:00
    • Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 17:00

    Σε σχετικό Facebook event που έχει εμφανιστεί, βρίσκουμε ενημέρωση μόνο για την πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, οι δημιουργοί του οποίου δίνουν ραντεβού για τις 18:00. Αν διαθέτετε πληροφορίες για περισσότερα events τα οποία δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας, ενημερώστε μας ώστε να κάνουμε update το post.

    Στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και άλλες χώρες του κόσμου, είναι συνεχιζόμενες οι διαμαρτυρίες για την συμφωνία ACTA καθώς αντιμάχεται την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο και υποστηρίζει την δημιουργία αστυνομικών πρακτικών.

    Μέσω του Avaaz.org και του La Quadrature du Net,  έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια υπογραφές που έχουν κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει την συμφωνία ACTA στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να ελέγξει την νομιμότητά της, έπειτα από τις διαμαρτυρίες, αλλά και την παραίτηση του Ευρωβουλευτή, Kader Arif που ήταν ο εισηγητής της συμφωνίας στο Κοινοβούλιο.

    Αρκετές χώρες έχουν υπαναχωρήσει μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις 26 Ιανουαρίου 2012, ενώ στην Ελληνική Βουλή έχει κατατεθεί επερώτηση από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles