15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Powerlace. Τα παπούτσια με κορδόνια που δένουν μόνα τους είναι εδώ!

    Στο θρυλικό Back to the Future 2, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίας ο πρωταγωνιστής Michael J. Fox φορούσε τα φουτουριστικά αθλητικά παπούτσια του, τα οποία πέραν του high-tech design τους μπορούσαν να δεθούν… μόνα τους! Το sequel του Back to the Future κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1989 και περιγράφει έναν μελλοντικό κόσμο επιστημονικής φαντασίας 25 χρόνια μετά, στο 2015Powerlace_1
    Ε λοιπόν, βρισκόμαστε μία ανάσα από το 2015 και η καναδική εταιρεία Powerlace Technology που ειδικεύεται στη παρασκευή παπουτσιών σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα παπούτσια Powerlace, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα χαρακτηριστικά sneakers του Marty McFly.  Φυσικά, κάτι τέτοιο έχει επιχειρηθεί και στο παρελθόν, μόνο που η τεχνολογία που είχε χρησιμοποιηθεί στηριζόταν στη χρήση κάποιου μοτέρ. Εδώ στην περίπτωση των Powerlace δεν υπάρχει κανένα μοτέρ, ούτε μπαταρίες, αλλά ούτε γρανάζια και λοιποί μηχανισμοί, καθώς η δυνατότητα για αυτόματο δέσιμο των κορδονιών βασίζεται κυρίως στον επαναστατικό σχεδιασμό του παπουτσιού. Όπως μάλιστα ισχυρίζονται οι δημιουργοί του Powerlace, το μόνο που χρειάζεται είναι το βάρος του ατόμου που θα τα φορέσει, καθώς στο εσωτερικό τους βρίσκεται τοποθετημένος ένας μηχανισμός που ενεργοποιείται με το που έρθει σε επαφή με την πτέρνα του κατόχου τους. Οι δημιουργοί των Powerlace για να μπορέσουν να βγάλουν τα παπούτσια τους σε μαζική κυκλοφορία τρέχουν μία καμπάνια στο Kickstarter, όπου έχουν θέσει ως στόχο το ποσό των 650.000 καναδικών δολαρίων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

    Βέβαια, τα παπούτσια της Powerlace δεν θα είναι τα μοναδικά που θα φέρουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς  και η Nike πρόκειται να βγάλει τα δικά της παπούτσια μέσα στο 2015 που θα δένουν αυτόματα και θα είναι ένα ακριβές αντίγραφο των παπουτσιών του Marty McFly.

    http://youtu.be/guL5_rDjZic

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles