15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράδοση πίτσας Domino’s μέσω drone (video)

    Μία νέα πραγματικότητα στην παράδοση πίτσας, που πλέον μπορεί να γίνει μέσω drones, τουλάχιστον για τους κατοίκους της πόλης Whangaparaoa στη Νέα Ζηλανδία. Η Domino’s pizza έχει πλέον εκεί αυτή τη δυνατότητα παράδοσης και πρόσφατα ανακοίνωσε το επίσημο λανσάρισμα αυτής της υπηρεσίας, μετά από μία περίοδο δοκιμών το καλοκαίρι.

    dominos-pizza-delivery-drone

    Για να παραγγείλει κάποιος την πίτσα και να την παραλάβει με ένα drone, πρέπει να δηλώσει αυτή την επιλογή στην online παραγγελία του. Προς το παρόν, τα drones έχουν “ακτίνα παράδοσης” 1,5 χιλιόμετρο από το κατάστημα της εταιρείας αλλά ο στόχος της Domino’s είναι να το επεκτείνει έως και τα 10 χιλιόμετρα! Τα drones ταξιδεύουν με ταχύτητα 30km την ώρα και ο στόχος είναι να μπορούν να παραδίδονται οι πίτσες μέσα σε 10 λεπτά έως την απόσταση των 10 χλμ. Η αλυσίδα μάλιστα σημειώνει ότι θέλει να επεκτείνει αυτή την υπηρεσία και σε άλλα καταστήματά της στη Νέα Ζηλανδία.

    Πώς ακριβώς γίνεται όμως η παράδοση; Οι πίτσες του πελάτη τοποθετούνται σε ένα κανονικό κουτί πίτσας και, έπειτα, σε ένα πιο ανθεκτικό κουτί από χαρτόνι που συνδέεται στο κάτω μέρος του drone. Στη συνέχεια, αυτό απογειώνεται και φτάνει έως το σπίτι του πελάτη. Όταν πρέπει να αφήσει την πίτσα, την κατεβάζει στο έδαφος με τη βοήθεια ενός καλωδίου και έπειτα το drone επιστρέφει στο κατάστημα, ενώ οι τυχεροί πελάτες απολαμβάνουν την πίτσα τους…

    dominos-customers-emma-and-johnny-norman

    Η τεχνολογία πίσω από την υπηρεσία δημιουργήθηκε από την Flirtey, μία γνωστή εταιρεία drone που, σε συνεργασία με την Domino’s, θέλει να επεκτείνει αυτό τον τρόπο παράδοσης και σε άλλες χώρες.

    https://www.youtube.com/watch?v=O6JZDsPGvj8

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles