19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Νέες λεπτομέρειες για το Project Ara. Οι πρώτες συσκευές κυκλοφορούν τον Ιανουάριο του 2015

    Νέες λεπτομέρειες για το Project Ara και τα αρθρωτά smartphones που ετοιμάζει η Google αποκαλύπτονται στο πλαίσιο του online developers conference που ετοίμασε η εταιρεία και ξεκίνησε χθες. Όπως σημειώνει σχετικά, λοιπόν, ο Paul Eremenko, επικεφαλής του project, το πρώτο Ara Phone θα κυκλοφορήσει σε γκρι χρώμα, με το βασικό “σκελετό” της συσκευής, στον οποίο θα μπορεί να προσαρτήσει κάποιος επιμέρους modules, να κοστίζει, όπως έχουμε ξαναγράψει, για τους developers μόλις 50 δολάρια.

    Project-Ara-Colors

    Φυσικά, οι δυνατότητες προσωποποίησης θα είναι πάρα πολλές για τους χρήστες, καθώς αυτή είναι η λογική του Project Ara. Θα μπορούν, μάλιστα, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Ara Configurator, ώστε να δημιουργήσουν ένα προσωποποιημένο design για τη συσκευή και τα modules της. Έτσι, για παράδειγμα, θα έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν φωτογραφίες, αλλά και να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο σχέδιο βασισμένο σε παλέτες χρωμάτων ακόμη και 3D printed textures για τα modules, που θα προσφέρουν στη συσκευή μία ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του project, ενώ οι περισσότεροι χρήστες αλλάζουν τις συσκευές τους κάθε ένα ή δύο χρόνια, οι Ara Devices θα μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής μέχρι 5 και 6 χρόνια, κι αυτό χάρη στις δυνατότητες αναβάθμισης με την αλλαγή των modules.

    Άλλα δύο conferences για το Ara έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο, με τα πρώτα τηλέφωνα να υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσουν στην αγορά έως τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύπτει ο Eremenko, ενώ το Android σε αναβάθμισή του το Δεκέμβριο θα υποστηρίξει το Ara και τα αρθρωτά μέρη του. Για να δούμε τι θα δούμε, λοιπόν, από αυτή την καινοτόμα προσέγγιση στις αρχές του επόμενου έτους..

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles