16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Project Jacquard. Η φιλοδοξία της Google να κάνει smart τα… ρούχα σας (vid)

    Μία ακόμη από τις ανακοινώσεις του ATAP team στο Google I/O 2015 αφορούσε το Project Jacquard, που θέλει να αναπτύξει την τεχνολογία η οποία θα κάνει τα διαδραστικά υφάσματα όχι απλά μία καινοτομία, αλλά κάτι που θα μπορούσε να υιοθετηθεί από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας.

    Screen Shot 2015-05-29 at 21.06.01

    Το ζήτημα για την ομάδα δεν ήταν λοιπόν να δημιουργήσει την τεχνολογία -που σε αρκετές περιπτώσεις έτσι κι αλλιώς υπάρχει (π.χ. αισθητήρες multi-touch σε υφάσματα)- αλλά να πετύχει να την εισάγει στη μαζική βιομηχανική παραγωγή. Ακόμη και για έναν κολοσσό όπως η Google κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, καθώς η βιομηχανία δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη, οπότε η αμερικανική εταιρεία έπρεπε να προσαρμοστεί στις ανάγκες της και να κινηθεί προσεκτικά.

    Screen Shot 2015-05-29 at 21.08.25

    Έτσι, η ομάδα εργάστηκε ώστε να δημιουργήσει ένα νήμα που θα είναι αγώγιμο αλλά και θα αντέχει στις πιέσεις της βιομηχανικής παραγωγής ενδυμάτων. Αποφασίστηκε ότι ένα μικρό μόνο μέρος του ενδύματος χρειάζεται να είναι διαδραστικό ώστε να μπορεί να αλληλεπιδρά με μία περιοχή του χεριού σας. Το ATAP team δημιούργησε τελικώς ένα chip που μπορεί να λάβει τα σήματα από το νήμα, καθώς οι άνθρωποι κινούν τα δάκτυλά τους πάνω σε αυτή την περιοχή. Και κάπως έτσι, το έξυπνο ρούχο σας θα μπορεί να επικοινωνεί με το smartphone ή το tablet σας, αποτελώντας ένα ακόμη wearable από τα πολλά που σύντομα, όπως φαίνεται, θα έχουμε πάνω μας.

    Screen Shot 2015-05-29 at 21.08.03

    Ανακοινώθηκε μάλιστα και ο πρώτος συνεργάτης της Google που είναι η εταιρεία Levis, η οποία θα αξιοποιήσει το Project Jacquard σε ρούχα της.

    Για την καινοτομία του ATAP team της αμερικανικής εταιρείας στο κομμάτι των smart υφασμάτων μπορείτε να δείτε περισσότερα στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles