22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η NASA στέλνει τα Project Tango smartphones της Google στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

    Το διαστημικό σκάφος που θα στείλει η NASA στις 11 Ιουλίου στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα περιλαμβάνει ένα άκρως ενδιαφέρον πακέτο, με τα περίφημα Project Tango smartphones της Google.

    Οι συσκευές με τις δυνατότητες τρισδιάστατης χαρτογράφησης του χώρου γύρω τους προορίζονται για να αποτελέσουν το “μυαλό” και τα “μάτια” των SPHERES, των ρομπότ που εδώ και χρόνια έχουν αποσταλεί στον ISS, χωρίς, βέβαια, να έχουν έως τώρα ιδιαίτερο ρόλο.

    Τα SPHERES (από τα αρχικά των λέξεων Synchronised Position Hold, Engage, Reorient, Experimental Satellites) βρίσκονται στον ISS από το 2006, τώρα, ωστόσο, με τη βοήθεια του Project Tango εκφράζεται η ελπίδα ότι θα μπορέσουν να φανούν περισσότερο χρήσιμα, ακόμη και εκτελώντας μέρος των καθημερινών εργασιών των αστροναυτών, συμπεριλαμβανομένων επικίνδυνων tasks στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

    Οι συσκευές του Project Tango, με τις τρισδιάστατες κάμερες με τον αισθητήρα βάθους, που μπορούν να χαρτογραφούν σε 3D το χώρο γύρω τους, αλλά και διαθέτουν άπειρες ακόμη δυνατότητες και εφαρμογές, θα συντελέσουν προς την περαιτέρω αξιοποίηση των SPHERES .

    project-tango-nasa-spheres

    Τα 5 ιντσών handsets που θα δοθούν στη NASA έχουν σχεδιαστεί ώστε οι οθόνες και οι αισθητήρες τους να βλέπουν προς τα έξω, όταν είναι τοποθετημένες στα ρομπότ, ενώ θα διαθέτουν μπαταρίες επαρκείς για χρήση στο διάστημα.

    Δείτε περισσότερα για τη συνεργασία Google και NASA σε αυτό το κομμάτι και τη χρήση των Project Tango handsets στα SPHERES στο ακόλουθο video.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles