23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Project Vault. Ένα σύστημα ασφαλείας για το smartphone σας από την Google σε μορφή… microSD κάρτας!

    Πλούσια ήταν η σημερινή δεύτερη μέρα του Google I/O 2015 σε ανακοινώσεις του ATAP team της αμερικανικής εταιρείας και, πέρα από τα Project Soli και Project Jacquard, είδαμε και το Project Vault. Πρόκεται στην ουσία για τον τρόπο με τον οποίο η Google θέλει να κάνει πιο ασφαλές το smartphone σας στο μέλλον, χωρίς όμως να αλλάξει τον τρόπο που οι κατασκευαστές δημιουργούν μία τέτοια συσκευή.

    Η Regina Dugan, επικεφαλής του ATAP team, παρουσίασε το Vault σαν το ψηφιακό σας θησαυροφυλάκιο, ενώ στην παρουσίαση έκανε ξεκάθαρο με μία δυνατή φράση σαν το “Passwords suck” γιατί η Google στρέφεται σε μία τέτοια λύση.

    project vault

    To Project Vault μπορεί να συσκευάσει ένα ψηφιακό σύστημα ασφαλείας σε μία microSD, ένα μέσο δηλαδή που τα smartphones και οι υπολογιστές αναγνωρίζουν συνήθως ως συσκευή αποθήκευσης. Είναι στην ουσία μία λύση hardware που τοποθετεί το περιβάλλον ενός υπολογιστή μέσα σε μία microSD κάρτα. Διαθέτει NFC chip για την επικοινωνία με κοντινές συσκευές, ενώ ενσωματώνει 4GB αποθηκευτικού χώρου. Μπορεί να αναγνωριστεί από οποιοδηποτε λειτουργικό, όπως Android, Windows, OS X, αλλά το software τρέχει πρακτικά μέσα στο Project Vault και τον ARM processor του και είναι ξεχωριστό (πρόκεται για ένα real time operating system που δίνει έμφαση στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων σας). Και κάπως έτσι, μπορεί να προστατεύει προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη ενός τηλεφώνου, να κρυπτογραφεί μηνύματα στην ίδια την κάρτα και φυσικά να διαχωρίζει τον “εαυτό” του από τα υπόλοιπα file folders της συσκευής.

    H Google σημειώνει θα αναπτύξει την τεχνολογία πρώτα για επιχειρήσεις, ώστε οι αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου περιβάλλοντος να καταστήσουν αργότερα το Project Vault ιδανικό και για τους καταναλωτές.

    Φυσικά αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να αναπτύσσει η εταιρεία ένα σύστημα ασφαλείας σε μία microSD, τη στιγμή που τα Nexus smartphones δε διαθέτουν υποδοχή για μία τέτοια κάρτα, αλλά τελικά ίσως αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει στο μέλλον, πού ξέρετε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles