13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πρόστιμα 6,5 εκατομμύρια ευρώ στις εταιρείες κινητής για κρυφές χρεώσεις mobile Internet

    “Τσουχτερά” μπορούν να θεωρηθούν τα πρόστιμα που επέβαλε η ΕΕΤΤ και στις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας, εξετάζοντας καταγγελίες που είχαν υποβληθεί από καταναλωτές.


    Έτσι, η ολομέλεια της επιτροπής αποφάσισε την επιβολή συνολικού προστίμου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Cosmote, 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Vodafone και 650.000 ευρώ στη Wind για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία ενεργοποίησης της υπηρεσίας μεταφοράς δεδομένων, καθώς υπήρξαν πολλές περιπτώσεις καταναλωτών που πραγματοποίησαν καταγγελίες για χρεώσεις που πραγματοποιήθηκαν εν αγνοία τους.

    Οι χρεώσεις προέκυψαν κυρίως για χρήστες «έξυπνων» κινητών (smartphones), λόγω αυτόματων ενημερώσεων που συνεπάγονταν τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων. Για την παράβαση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην Cosmote, 1 εκατ. ευρώ στη Vodafone και 500 χιλ. ευρώ στη Wind.

    Για την παράβαση της αυτόματης ενεργοποίησης προγράμματος ημερήσιας χρέωσης σε συνδρομητές, που δεν είχαν επιλέξει ανάλογο πακέτο, το πρόστιμο ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ για την Cosmote (υπηρεσία «Internet Day Pass») και 1,5 εκατ. ευρώ για τη Vodafone  (υπηρεσία «Internet όλη μέρα»). Επιπλέον, επιβλήθηκε, στην ίδια συνεδρίαση, σε βάρος της Wind πρόστιμο ύψους 150 χιλ. ευρώ για αυθαίρετη ενεργοποίηση υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας σε συνδρομητές που δεν είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.

    Η ΕΕΤΤ σημείωσε στη σχετική της ανακοίνωση ότι “θα συνεχίσει τους ελέγχους προασπίζοντας σθεναρά το δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των καταναλωτών και τη διαφάνεια στην αγορά”.

    Πηγή: Infocom

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles