23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Prynt. Το έξυπνο gadget που μεταμορφώνει το smartphone σας σε… Polaroid!

    Πριν από αρκετά χρόνια, οι φωτογραφικές μηχανές Polaroid αποτελούσαν το απόλυτο tech gadget! Φυσικά, οι εποχές έχουν αλλάξει και οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές τύπου Polaroid, πλέον δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά μουσειακά εκθέματα. Ωστόσο, μία ομάδα από έξυπνους developers δημιούργησε τον Prynt, ένα είδος portable printer, στον οποίο μπορούν να προσαρμοστούν διάφορα smartphones και που η λειτουργία του είναι να εκτυπώνει on-the-fly τις φωτογραφίες που τραβούν οι χρήστες μέσω του κινητού τους, ακριβώς όπως οι κλασικές Polaroid.  prynt1

    Η θήκη-printer Prynt συνεργάζεται χωρίς πρόβλημα με μία σειρά από συσκευές (όπως iPhone 6, 5c, 5S αλλά και Galaxy S4 και S5) και η διαδικασία της εκτύπωσης δεν διαρκεί παρά μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα. To ενδιαφέρον αυτό gadget βασίζεται στο ειδικού τύπου χαρτί της ZINK που χρησιμοποιούν αρκετοί άλλοι φορητοί printers και το μέγεθος του δεν είναι τόσο απαγορευτικό, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά του. Παράλληλα, το Prynt διαθέτει τη δική του μπαταρία, γεγονός που σημαίνει ότι για την όλη διαδικασία της εκτύπωσης δεν καταναλώνει καθόλου από την μπαταρία του κινητού. Το ξεχωριστό Prynt project έτρεξε μέσω του Kickstarter και βρήκε πολύ μεγάλη απήχηση από τους φίλους των νέων τεχνολογιών, καθώς αυτό το έξυπνο και απλό στη σύλληψη του gadget, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 300.000$ μέσα σε ελάχιστες μερες, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να πιάσει τα 50.000$.

    Prynt-pink

    Οι δημιουργοί της έξυπνης αυτής συσκευής που φέρνει την φιλοσοφία των Polaroid μηχανών στο σήμερα, ανέφεραν ότι οι πρώτοι υποστηρικτές θα λάβουν το Prynt μέσα στον Αύγουστο, ενώ οι υπόλοιποι backers θα το έχουν περίπου στα χέρια τους τον προσεχή Οκτώβριο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles