22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Πτώση στις πωλήσεις των iPhone ανακοίνωσε η Apple για πρώτη φορά!

    Τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου (Q2) για την Apple, θα μείνουν στην ιστορία, αλλά για όλους τους λάθους λόγους. Εδώ και μια δεκαετία, οι συσκευές iPhone που παρήγαγε η Apple, οδηγούσαν την κούρσα των κερδών της εταιρείας και την βοηθούσαν να στέκεται ψηλότερα από όλους στον τομέα των κερδών. Τον περασμένο Μάρτιο όμως, τα κέρδη της Apple μειώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια, αφού ο πυλώνας στον οποίο στηρίχθηκε η εταιρεία τόσα χρόνια, εμφανίζει τις ρωγμές του. Οι πωλήσεις του iPhone, σημείωσαν σοβαρή πτώση, συγκριτικά με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

    989762_iPhone-6

    Το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο, η Apple, έκανε ρεκόρ πωλήσεων και κερδών με την πώληση των iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο όμως, τα κέρδη έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και βρίσκονται μεταξύ $50 και $53 δις δολάρια. Η μείωση γίνεται ακόμα πιο έντονη, ειδικά αν σκεφτούμε τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου, την περσινή χρονιά ($58 δις δολάρια). Το κλειδί όμως, για την καλύτερη κατανόηση και ανάλυση της πτώσης, βρίσκεται στα οικονομικά αποτελέσματα του Q1. Οι αναλυτές αναφέρουν πως, χρειάστηκε ένα τρικ προκειμένου η Apple να φτάσει στο ρεκόρ του πρώτου τριμήνου, αφήνοντας την όμως εκτεθειμένη για το Q2. Αυτό δεν ήταν άλλο, από την πρόωρη παρουσίαση των iPhone 6s και iPhone 6s Plus στην Κίνα και αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο. Αν και ήταν ένα έξυπνο σχέδιο, κατάφερε απλά να «μακιγιάρει» το πρόβλημα αφού πούλησε μόνο 2 εκατομμύρια συσκευές παραπάνω σε σύγκριση με το Q1 του 2015. Ήδη φαινόταν πως η ζήτηση άρχισε να μειώνεται, πράγμα που σημαίνει πως και οι πωλήσεις θα ακολουθούσαν την ίδια οδό.

    Οι παραπάνω πρακτικές, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής της Apple στην Wall Street κατά 4,5%, με τα κέρδη να είναι $50,6 δις δολάρια, δηλαδή $1,90 ανά μετοχή. Οι αναλυτές προέβλεπαν οι πωλήσεις των συσκευών θα έφταναν τα 51,53 εκατομμύρια, όμως η πραγματικότητα είναι πως ήταν ακόμα χαμηλότερα στα 51,2 εκατομμύρια μονάδες. Την ίδια περίοδο το 2015, οι πωλήσεις συσκευών είχαν αγγίξει τα 61,17 εκατομμύρια. Όσον αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, το iPad τα πήγε καλύτερα του αναμενόμενου με 10,2 συσκευές να έχουν πουληθεί, ενώ η σειρά υπολογιστών Mac, άγγιξε τα 4, αντί για 4,5 που ήταν η αρχική πρόβλεψη, εκατομμύρια. Αν και τα παραπάνω αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, η Apple αναμένεται να επανέλθει στην κερδοφορία των προηγούμενων ετών, παρουσιάζοντας το iPhone 7 και iPhone 7 Plus τον Σεπτέμβρη.

    Πιστεύετε πως θα καταφέρει να επανέλθει ή αρχίζει η πτώση σε ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα όλων των εποχών;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles