20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Public moment of the week #3 (+bonus tip)!

    Μόλις λίγες μέρες απομένουν για τη λήξη του διαγωνισμού φωτογραφίας Public Moments Awards και οι συμμετοχές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Τοπία, άνθρωποι, ζώα, κτίρια, από όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες του κόσμου, γεμίζουν διαρκώς τη gallery του διαγωνισμού, όπου μπορούν όλοι να τις απολαύσουν… τόσο από ερασιτέχνες, όσο και από επαγγελματίες φωτογράφους. Εσείς, ακόμα να στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες;

    Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτή θα σας δώσουμε ένα μικρό tip για καλύτερες και πιό εντυπωσιακές λήψεις. Κάτι πολύ απλό στην εφαρμογή που όμως μπορεί να αλλάξει τελείως μια φωτογραφία.

    Τι κοινό παρατηρείτε, λοιπόν, στις παρακάτω λήψεις;

     

    5

    15755055659_035d13689f_o

     

    Babis Stylianidis
    Babis Stylianidis
    Lazy
    Lazy
    Nasos Liapis
    Nasos Liapis
    Σοφια.καις
    Σοφια.καις

    Ευκολάκι… οι φωτογράφοι σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν κάνει ασπρόμαυρη λήψη, ή απλώς αφαίρεσαν τα χρώματα της φωτογραφίας μετά τη λήψη της. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι ευχή και κατάρα: “Χάνουν” πολλές από τις λεπτομέρειες και τη ζωντάνια τους, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν θέλουμε. Ωστόσο, αντισταθμίζουν τα παραπάνω με πολλούς τρόπους. Μπορούν να “κρύψουν” ατέλειες σε σκηνικά και κυρίως ανθρώπινα πρόσωπα, ενώ δίνουν ένα πιό ρετρό “αέρα” στις λήψεις, καθώς στο μυαλό μας το ασπρόμαυρο είναι συνυφασμένο με τα φωτογραφικά μέσα και τα μέσα βιντεοληψίας παλαιότερων δεκαετιών του 20ου αιώνα. Ή, μπορείτε να το εφαρμόσετε αν απλά θέλετε να τονίσετε κάτι σκούρο σε φωτεινό παρασκήνιο.

    Δείτε περισσότερες Public Moments φωτογραφίες εδώ!

     

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles