17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πώς κάνεις (πολύ) εύκολη τη δουλειά των Anonymous; Επιλέγεις ως password το “12345”!

    Μπορεί ο πρόεδρος της Συρίας Bashar-al-Assad να βρίσκεται, έτσι κι αλλιώς, υπό πίεση το τελευταίο διάστημα από τους παγκόσμιους ηγέτες ώστε να δηλώσει παραίτηση, φαίνεται όμως ότι πλέον πιέζεται και από τους… Anonymous.

    Οι δημοφιλέστεροι hackers στον κόσμο κατάφεραν να διαρρεύσουν εκατοντάδες emails από τους λογαριασμούς των γραφείων του τη Δευτέρα.

    Αν και οι Anonymous φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά το “άθλημα” του hacking, στην περίπτωση του Assad δε χρειάστηκε καν να χρησιμοποιήσουν την υψηλή τους τεχνογνωσία. Ο λόγος; Το password που χρησιμοποιούσε σε πολλούς από τους λογαριασμούς του ήταν το εξής απλούστατο: “12345”. (!). Πρόκειται για τον δεύτερο πιο αδύναμο κωδικό που μπορεί να τοποθετήσει κανείς, σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που είχαμε δημοσιεύσει και στο digitallife.gr.

    Οι Anonymous κατάφεραν να “σπάσουν” τον mail server της κυβέρνησης της Συρίας, έχοντας, συνολικά, πρόσβαση σε 78 λογαριασμούς επιτελικών στελεχών του Assad, όπως δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. Ο κωδικός “12345” είχε συνδεθεί με αρκετούς από τους λογαριασμούς αυτούς, ενώ και οι υπόλοιποι κωδικοί που χρησιμοποιούνταν από τους συνεργάτες του φαίνεται πως δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολοι στο να τους “χακάρει” κανείς (iloveyou, 123vivasyria, system, honda2011, testing). Στα “θύματα” hacking φαίνεται ότι περιλαμβάνονται και πολύ στενοί του συνεργάτες στην κυβέρνηση της Συρίας, όπως ο Mansour Fadlallah Azzam, Υπουργός Προεδρικών Υποθέσεων και ο Bouthaina Shaaban, Σύμβουλος του Σύριου ηγέτη σε θέματα media.

    Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz έλαβε, μάλιστα, από τους Anonymous και έφερε στο φως της δημοσιότητας και ένα email, το οποίο περιλάμβανε “συμβουλές” για την προετοιμασία του Assad, όσον αφορά μία συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό δίκτυο ABC και τη δημοσιογράφο Barbara Walters το Δεκέμβριο που μας πέρασε.

    Στο email που διέρρευσε μία εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ (και κόρη του Πρέσβη της χώρας στο Διεθνή Οργανισμό), η Sheherazad Jaafari, απευθύνεται στον πρώην δημοσιογράφο της Al Jazeera, Luna Chebel και τωρινό σύμβουλο του Assad, παρέχοντας συμβουλές σχετικά με το πώς πρέπει να χειριστεί ο Σύριος πρόεδρος τη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο, αλλά και τι πρέπει να πει για να “πείσει” τους Αμερικανούς.

    Το email, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση από το Σύριο ηγέτη στο γεγονός ότι τα περισσότερα “λάθη” στη χώρα του έγιναν στην αρχή της κρίσης, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είχαν οργανωθεί ακόμη σωστά. Σημειώνεται ακόμη ότι οι Αμερικανοί μπορούν να “χειραγωγηθούν” και να “πειστούν” εύκολα για κάτι, αρκεί να αναφερθεί ότι έχουν γίνει λάθη τα οποία όμως διορθώθηκαν. Αναφέρεται ακόμη ότι ο Assad πρέπει να παραλληλίσει τις “ταραχές” στη Συρία με αυτά που συνέβαιναν εκείνη την περίοδο στη Wall Street και τον τρόπο που οι διαδηλώσεις καταστάλθηκαν από την αστυνομία με ξυλοδαρμούς κ.λπ.

    Το email της Jaafari συμβουλεύει επιπλέον τον Assad να δώσει έμφαση στο άνοιγμα του Facebook και του Youtube, ώστε να δείξει την πραγματική κατάσταση στη Συρία, αλλά και να επιβάλλει περιορισμούς εισόδου στη χώρα σε ξένους δημοσιογράφους, ώστε να μην υπάρχουν κίνδυνοι παραποίησης της αλήθειας από αυτούς…

    Δείτε τη συνέντευξη του Bashar-al-Assad στο αμερικανικό δίκτυο ABC, λεπτομέρειες από τον τρόπο που “σχεδιάστηκε” διέρρευσαν στο email που “χάκαραν” οι Anonymous

    Πηγή: Mashable

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles