21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Πώς χαλάει μια κάρτα γραφικών σε laptop;

    Καθημερινά, έρχονται αρκετά laptops στο service της Lab Experts με πρόβλημα στην κάρτα γραφικών, για το οποίο συνήθως φταίει η κακή χρήση από τον πελάτη. Ο χρήστης ενός laptop δε γνωρίζει τι μπορεί να χρειάζεται για service το μηχάνημα του. Η ομάδα της Lab Experts έπειτα από στατιστικά στοιχεία δύο ετών κατέληξε σε μερικά συμπεράσματα, που παρουσιάζονται παρακάτω.

    καθαρισμός-κάρτας-γραφικών

    Πώς χαλάει μια κάρτα γραφικών;

    Κάθε laptop λόγω της καθημερινής χρήσης ανεβάζει θερμοκρασίες και ειδικά σε online adventure παιχνίδια (π.χ. LOL). Όταν ένα laptop ανεβάζει θερμοκρασίες, αυτόματα καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να καθαριστεί ο εσωτερικός ανεμιστήρας του και τοποθετηθεί νέα θερμική πάστα στο Chip του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών. Εάν αμελήσουμε αυτή την ενέργεια θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στις κολλήσεις (Ψυχρή κόλληση) στο BGA Chip της κάρτας γραφικών με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα στην εικόνα.

    Πώς καταλαβαίνουμε ότι φταίει η κάρτα γραφικών σε ένα Laptop;

    • Το laptop δεν έχει εικόνα
    • Το laptop έχει κάθετες έγχρωμες γραμμές στην εικόνα
    • Στο laptop δεν μπορεί να εγκατασταθεί ο driver της κάρτας γραφικών έπειτα από format
    • Σβήνει μόνο του ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες

    Τι ακριβώς επισκευάζουμε στην κάρτα γραφικών σε ένα service;

    Αυτό που αναλαμβάνουμε να επισκευάσουμε στον πελάτη είναι τις “κακές” κολλήσεις που δημιουργήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες στο BGA Chip. Αυτό χρειάζεται ειδικό μηχάνημα (Reflow Machine), το οποίο στην δική μας περίπτωση είναι το HR560, το οποίο, σύμφωνα με το profile που το έχουμε κάνει set, ζεσταίνει το BGA Chip με συγκεκριμένες θερμοκρασίες και σε συγκεκριμένο χρόνο ώστε να φτιαχτούν ξανά οι κολλήσεις κάτω από το BGA Chip. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή και ως reflow.

    bga-chip-view

    Ποια η διαφορά του Reflow με το Reballing;

    REFLOW

    Είναι η διαδικασία που απλά θερμαίνεται το BGA Chip στις σωστές θερμοκρασίες. Δε συνιστάται αυτή η επισκευή, αλλά, αν έχει επιτυχία, είναι πολύ οικονομική στον πελάτη. Υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας το τελευταίο διάστημα, λόγω μιας νέας μεθόδου.

    REBALLING

    Είναι η διαδικασία που ξεκολλάει το BGA Chip από τη μητρική πλακέτα με τη βοήθεια του HR560 και καθαρίζονται όλες οι κολλήσεις σε πλακέτα και Chip. Στη συνέχεια τοποθετούνται καινούργιες “μπιλίτσες” που περιέχουν μόλυβδο και αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και ξανατοποθετείται το BGA chip στην μητρική πλακέτα. Έπειτα γίνεται ένα πλήρες stress test στον υπολογιστή και εφόσον περάσει το test παραδίδεται στον πελάτη με 6 μήνες γραπτή εγγύηση!

    Hot_Air_BGA_rework_station_LY_HR560 (1)

    Τιμοκατάλογος επισκευής κάρτας γραφικών

    Reflow BGA Chip: 54€+ΦΠΑ
    Εγγύηση Reflow: 3 μήνες
    Reballing BGA Chip: 77€+ΦΠΑ
    Εγγύηση Reballing: 6 μήνες
    Αντικατάσταση BGA CHIP: 124€+ΦΠΑ
    Εγγύηση αντικατάστασης: 6 μήνες

    Διαβάστε ολόκληρο τον τιμοκατάλογο της Lab Experts σε επισκευές υπολογιστών ΕΔΩ.

    Σε όλα τα μοντέλα από τις παραπάνω εταιρείες μπορεί να γίνει καθαρισμός και οποιαδήποτε επισκευή. Οι επισκευές δεν αφορούν μόνο την πόλη της Λάρισα αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Για περιοχές εκτός Λάρισας οι επισκευές γίνονται μέσω της ΕΛΤΑ Courier που έρχεται στο σπίτι του πελάτη και παραλαμβάνει την συσκευή ΔΩΡΕΑΝ εφόσον γίνει επισκευή της.

    Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Reballing διαβάστε ΕΔΩ.

    Αν θέλετε να δείτε μερικές επισκευές που έχει αναλάβει η Lab Experts έως τώρα διαβάστε ΕΔΩ.

    Lab Experts

    • Παλαιολόγου 7-9, (Περιοχή ΟΣΕ), Λάρισα
    • Τηλ.: +30 2410 553295
    • e-mail: [email protected]

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles