23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Qualcomm Snapdragon 410. Ο πρώτος 64-bit επεξεργαστής της δεν είναι όσο high-end περίμενες

    Το ότι η Qualcomm θα κυκλοφορούσε κάποια στιγμή chipset με υποστήριξη 64-bit ήταν αναμενόμενο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε σε πρώτη φάση μία πρόταση περισσότερο… high-end. Ωστόσο, ο Snapdragon 410 που ανακοινώθηκε φαίνεται πως επικεντρώνεται σε πιο οικονομικές προτάσεις που απευθύνονται σε αναδυόμενες αγορές. Το νέο SoC αναμένεται να ξεκινήσει να ενσωματώνεται σε συσκευές από τους κατασκευαστές το πρώτο μισό του επόμενου έτους, με τα σχετικά μοντέλα να είναι διαθέσιμα στην αγορά το δεύτερο μισό.

    Qualcomm Snapdragon 410

    Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του νέου chip είναι η υποστήριξη LTE με multimode και multiband υποστήριξη ώστε να συνεργάζεται με όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές, ενώ ακόμη διαθέτει αρχιτεκτονική 28nm, ενσωματώνει γραφικά Adreno 306, έχει δυνατότητα χρήσης από dual και triple-SIM συσκευές, υποστηρίζει video έως 1080p, κάμερα έως 13MPixels, GPS/GLONASS, Wi-Fi, NFC και Bluetooth. Είναι ακόμη συμβατό με Android, Windows Phone και Firefox OS και μπορεί να ενσωματωθεί ακόμη και σε συσκευές για αναδυόμενες αγορές που πωλούνται και για κάτω από 110 ευρώ.

    Φανταζόμαστε, πάντως, ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν και πιο high-end SoCs από την Qualcomm με υποστήριξη 64-bit, με τις επερχόμενες εκθέσεις (CES και MWC) να αποτελούν μία καλή αφορμή για να συμβεί αυτό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles