23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Qualcomm θα παρουσιάσει επισήμως το πανίσχυρο SoC Snapdragon 820 στις 11 Αυγούστου!

    Σύμφωνα με έγκριτες πληροφορίες που μας έρχονται από την Κίνα, η Qualcomm αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο πανίσχυρο SoC της, Snapdragon 820, το οποίο αποτελεί τη νέα high-end πρόταση της γνωστή κατασκευάστριας εταιρείας.

    qualcomm snapdragon

    Το Snapdragon 820 έρχεται για να αντικαταστήσει ουσιαστικά το προβληματικό Snapdragon 810, το οποίο συνδέθηκε με εκατοντάδες περιστατικά υπερθέρμανσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ένα τεράστιο πλήγμα στην Qualcomm, αλλά και σε άλλες εταιρείες, καθώς αρκετοί καταναλωτές (ειδικά στις περιπτώσεις των HTC One M9 και Sony Xperia Z3+) αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στις συσκευές που έφεραν στο εσωτερικό τους το ελαττωματικό Snapdragon 810. Η αρνητική πορεία και ο κακός αντίκτυπος του Snapdragon 810 όπως αναμενόταν επέδρασε αρνητικά και στα κέρδη του κολοσσού των mobile chipsets, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι της Qualcomm να προβούν σε μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 15%. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, insiders έχουν στο παρελθόν αναφέρει ότι θα διαθέτει μία custom-build 64-bit CPU (Kryo chipset), ενώ επιπλέον θα υποστηρίζει LPDDR4 RAM και LTE Cat. 10. Όποια και εάν είναι τα specs του νέου Snapdragon, το ζητούμενο είναι να μπορέσει η Qualcomm να ξορκίσει το φάντασμα της υπερθέρμανσης, καθώς μόνο έτσι θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη τόσο των καταναλωτών όσο και των κατασκευαστών. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 11 Αυγούστου…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles