13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    R1: ο ιδανικός μπάτλερ για τις επαύλεις του μέλλοντος!

    Μάλλον χρειάζεται αλλαγή στο όνομα βασικά γιατί κανένας μπάτλερ με όνομα R1, δεν κατάφερε πολλά στην ιστορία, δε νομίζετε; Γνωρίστε τον R1 (ή αλλιώς Alfred αν προτιμάτε) λοιπόν, το πρώτο ρομπότ-μπάτλερ που σχεδιάστηκε από το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γένοβας και κατασκευάστηκε μέσα σε 16 μήνες από μια ομάδα 20 ατόμων (επιστήμονες, τεχνικοί, μηχανικοί). Έχει ύψος μόλις 1.25 μέτρα, αντί για πόδια διαθέτει ρόδες, ζυγίζει 50 μόλις κιλά και είναι φτιαγμένο 50% από πλαστικό και 50% από ανθρακόνημα και μέταλλο.

    r1_2016_8_26_21_55_15_b2

     

    «Το R1 (ή αλλιώς Alfred είπαμε) είναι ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ. Ο στόχος που το δημιουργήσαμε ήταν για να φτιάξουμε κάτι που να έχει προσιτή τιμή. Το R1 έχει δημιουργηθεί για εργασίες σε σπίτι για να μπορεί να βοηθήσει καταρχάς άτομα με αναπηρίες, που χρήζουν βοήθειας και στη συνέχεια απευθύνεται σε όλο τον κόσμο», είπε στο Euronews o επικεφαλής της ομάδας, Τζόρτζιο Μέτα.

    «Ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του hardware και ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα λογισμικό για να μπορούσε να κινήσουμε το ρομπότ μέσω τηλεχειριστηρίου. Ο άνθρωπος βλέπει αυτό που βλέπει το ρομπότ με τις κάμερες και με ένα είδος Joystick μπορεί να διατάξει το ρομπότ να σηκώσει για παράδειγμα ένα αντικείμενο» εξηγεί ο Μάρκο Ραντάτζο, ερευνητής που δούλεψε για τη δημιουργία του R1.

    maxresdefault

    Ο… Alfred αναμένεται να κοστίζει όσο και ένα μικρό αυτοκίνητο, άρα θα μπορεί να αγοραστεί από εταιρίες και στο μέλλον, όταν πέσει η τιμή του και από νοικοκυριά. Αν ενδιαφέρεστε για κάτι ανάλογο, θα πρέπει να περιμένετε 1.5 χρόνο περίπου, αφού τότε θα γίνει διαθέσιμος στην αγορά. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles