18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος στη σύνδεση Google+ προφίλ και συνδέσμων στα Google αποτελέσματα αναζήτησης

    Με την έλευση του Κοινωνικού Δικτύου Google+, η Google έδωσε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες sites και στους αρθρογράφους να συνδέουν το Google+ προφίλ τους με συγκεκριμένες σελίδες (ή και με όλες) ενός site στα αποτελέσματα αναζήτησης της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης.

    google-authorship

    Η λειτουργία ονομάστηκε «Authorship» και με αυτήν οι χρήστες μπορούσαν μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης να εμπιστευτούν και να πατήσουν έναν σύνδεσμο χάρη στο χρήστη ο οποίος αναφερόταν σε αυτόν. Αρχικά τα αποτελέσματα περιελάμβαναν πληροφορίες όπως τους followers των χρηστών και τις φωτογραφίες τους, αν και τους δύο τελευταίους μήνες οι πληροφορίες αυτές αφαιρέθηκαν.

    Σήμερα, μαθαίνουμε μέσω μιας Google+ δημοσίευσης πως η λειτουργία «Authorship» σταματά να λειτουργεί και πως τα αποτελέσματα του Google επανέρχονται στην ανωνυμία. Πλέον, το μόνο εμπιστευτικό στοιχείο επιλογής ενός site είναι ο σύνδεσμος του.

    Η Google πήρε την προηγούμενη απόφαση λόγω του ότι οι χρήστες όχι μόνο δεν αξιοποίησαν τα προφίλ τα οποία εμφανίζονταν μαζί με τους συνδέσμους, αλλά αρκετοί αποσπάστηκαν από αυτά. Η αλλαγή αυτή αφορά καθαρά την εμπειρία των χρηστών στο Google και οι δοκιμές δεν επέφεραν ούτε μείωση στην κίνηση των sites μέσω της μηχανής αναζήτησης, αλλά ούτε και αύξηση στα κλικ των διαφημίσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles