18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οριστικό τέλος στα τέλη περιαγωγής (roaming) εντός EE από τον Ιούνιο του 2017

    Μετά από πολύ καιρό διαβουλεύσεων αλλά και αναβολών, είμαστε σε θέση πλέον να γνωρίζουμε ότι τα τέλη περιαγωγής (roaming) στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα τερματιστούν οριστικά στις 15 Ιουνίου του 2017. 

    Mobile-Phone-Roaming-Charges-Europe

    Να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε πιέσει για προγενέστερη εφαρμογή της κατάργησης, ωστόσο τελικά υπαναχώρησε, προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι Ευρωπαίοι θα έχουν τις ίδιες τηλεπικοινωνιακές χρεώσεις στο κινητό τους είτε εντός της χώρας τους είτε σε οποιονδήποτε άλλο προορισμό ταξιδεύουν, εντός φυσικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι θα υπάρχει και ένα “όριο δίκαιας χρήσης” κατά την περιαγωγή, πέρα από το οποίο το δίκτυο θα μπορούσε να σας χρεώσει ένα βασικό τέλος. 

    Επιπρόσθετα, η Ευρώπη έχει συμφωνήσει για νέους αυστηρότατους κανόνες για το net neutrality (ουδετερότητα στο Διαδίκτυο), έτσι από τις 30 Απριλίου του 2016 οι internet providers δε θα πρέπει να προβαίνουν σε κινήσεις όπως το μπλοκάρισμα sites και εφαρμογών, περιορισμός της ταχύτητας ή η ύπαρξη “λωρίδων ταχείας κυκλοφορίας” στο Διαδίκτυο που προσφέρονται έναντι υψηλότερης αμοιβής μετά από συμφωνίες με εταιρείες. Εξαίρεση θα υπάρχει για ISPs που επιθυμούν να παρέχουν μέρος του bandwidth για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας όπως το IPTV.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles