19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    O Robocop είναι εδώ και είναι…ιπτάμενος!

    Αν νομίζατε ότι τα πάσης φύσεως “drones” περιορίζονται μόνο στα πεδία της μάχης εν καιρώ πολέμου, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Ένα νέο drone αναλαμβάνει καθήκοντα αστυνομικού με όπλο του ένα taser gun!

    Μια εταιρεία από το Τέξας, ονόματι Chaotic Moon, παρουσίασε μια live δοκιμή του νέου της δημιουργήματος. Το CUPID, όπως ονομάζεται (Chaotic Unmanned Personal Intercept Drone), είναι ένα τυπικό, ιπτάμενο drone με 6 έλικες το οποίο είναι φυσικά τηλεχειριζόμενο. Το κύριο όπλο του είναι το ενσωματωμένο taser gun, που μπορεί να κάνει ένα ηλεκτροσόκ των…80.000 Volts! Αν αναλογιστούμε πως τα συνήθη αντίστοιχα όπλα των αστυνομικών φθάνουν μόλις τα 50.000 Volts, καταλαβαίνετε πως μιλάμε για το απόλυτο όπλο!

    robodrone

    Ο σκοπός του, βέβαια, είναι να χρησιμοποιηθεί για την ακινητοποίηση κακοποιών-εγκληματιών με ασφάλεια και ταχύτητα, μειώνοντας το ρίσκο για τα όργανα της τάξης και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της “επέμβασης”, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα και να σας προστατεύσει από ένα επίδοξο ληστή του σπιτιού σας. Πολύ ενδιαφέρουσα η υλοποίηση και όπως θα δείτε στο παρακάτω video λειτουργεί άψογα, αν και μάλλον έχει πολύ μικρή αυτονομία και επιπλέον είναι αρκετά θορυβώδες. Σε πόσα χρόνια, άραγε, θα δούμε ένα τέτοιο “Robocop” στους δρόμους;

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles