21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Rollei Actioncam 330 Hands-on Review: «Η budget-friendly πλευρά των action cams»!

    Η αγορά των action cameras γνωρίζει μεγάλη άνθηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς όλο και περισσότεροι fans των extreme sports, τις χρησιμοποιούν για να καταγράψουν τις περιπετειώδεις στιγμές τους και τα εντυπωσιακά κόλπα τους. Η αλήθεια είναι ότι οι βάσεις για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς μπήκαν από την GoPro, καθώς ήταν από τις πρώτες εταιρείες που καθιέρωσε την φιλοσοφία των action cams με τη μορφή που τις γνωρίζαμε. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι και άλλες εταιρείες δεν έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη αγορά, διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο από την πίτα. Μία από αυτές είναι και η Rollei, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει άριστες επιδόσεις με μία όμως πιο budget-friendly προσέγγιση (κάτι που φυσικά είναι ευπρόσδεκτο στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε). Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η Actioncam 330, μία δυναμική πρόταση, η οποία έχει τα «φόντα» και τις προδιαγραφές να τραβήξει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού που λατρεύει τις action cams και ταυτόχρονα δεν θέλει να δαπανήσει μία μικρή περιουσία για να αποκτήσει μία κάμερα αυτού του τύπου.

    Rollei ActionCam 330 (8)

    Πολλές, πολλές εκπλήξεις!

    Ανοίγοντας τη συσκευασία της πρότασης της Rollei, το πρώτο πράγμα που σου προκαλεί εντύπωση είναι το πόσο πλούσια είναι τα περιεχόμενα που συνόδευαν την Actioncam 330. Συγκεκριμένα, στο όμορφο πακέτο περιλαμβάνεται: υποβρύχια θήκη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου (φορτίζει μέσω USB), επίπεδη αυτοκόλλητη βάση, κυρτή αυτοκόλλητη βάση, βάση στήριξης και βίδα ασφαλείας. Επιπλέον, υπάρχει το απαραίτητο USB καλώδιο, εφεδρικό πίσω καπάκι υποβρύχιας θήκης, adapter για τρίποδο με δύο υποδοχές (πάνω-κάτω) και φυσικά τα χρήσιμα εγχειρίδια χρήσης.
     Rollei ActionCam 330 (6)

    Αναμφίβολα, τα περιεχόμενα που συνοδεύουν την συγκεκριμένη κάμερα εξασφαλίζουν τα πάντα όχι μόνο στον μέσο χρήστη, αλλά και στον πιο έμπειρο fan των extreme sports και του actioncam recording. Μάλιστα, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της κάμερας της Rollei είναι ότι όλα τα εξαρτήματα της είναι πλήρως συμβατά με τις κάμερες GoPro.
     Rollei ActionCam 330 (7)

    Η πρόταση της Rollei φυσικά έρχεται τοποθετημένη στην ειδική προστατευτική θήκη, η οποία εξασφαλίζει την maximum αντοχή, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Το σκληρό πλαστικό του ειδικού περιβλήματος είναι εγγύηση ότι τίποτα δεν μπορεί να την «λυγίσει», ενώ παράλληλα έρχεται με πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδιάβροχη μέχρι και σε βάθος 30 μέτρων, αντέχει σε κραδασμούς και στην έκθεση σε σκόνη, ενώ μπορεί να αντέξει και σε πτώση από ύψος ενός μέτρου.

    Rollei ActionCam 330 (13)
    Rollei ActionCam 330 (11)

    Rollei ActionCam 330 (10)
    Απελευθερώνοντας την κάμερα από την προστατευτική θήκη, η μικροσκοπική compact κάμερα ξεχωρίζει τόσο για τις μικρές διαστάσεις της και το ελαφρύ βάρος της (ζυγίζει μόλις 59 γραμμάρια), όσο και για την προσεκτική τοποθέτηση των πλήκτρων ελέγχου, μπορούμε να βρούμε στην επάνω πλευρά το OK button, ενώ στην εμπρόσθια όψη βρίσκεται το mode button, το οποίο βοηθάει στον ορισμό των διαφορών modes της κάμερας, ενώ στην δεξιά πλευρά υπάρχουν τα πλήκτρα ελέγχου. Στο αριστερό τμήμα υπάρχει η microSD slot (μπορεί να δεχθεί κάρτες που φτάνουν τα 32GB και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποθηκεύσει video και φωτογραφίες, καθώς δεν διαθέτει εσωτερική μνήμη), η θύρα USB, όπως επίσης και η micro-HDMI slot.

    Rollei ActionCam 330 (3)

    Rollei ActionCam 330 (4)

    Τεχνικά χαρακτηριστικά και εμπειρία χρήσης!

    Η compact σχεδίαση δεν σημαίνει ότι η Actioncam 330 υπολείπεται σε τεχνικές προδιαγραφές, καθώς είναι βέβαιο ότι μπορεί να καλύψει με άνεση τον μέσο φίλο των action και extreme sports. H κάμερα της Rollei διαθέτει TFT-LCD οθόνη ανάλυσης 1.5 ίντσας, ενώ μπορεί να τραβήξει video ανάλυσης που φτάνει τα Full HD στα 1080p με 30 fps, με τον CMOS σένσορα να βγάζει 3MP. Τα formats που υποστηρίζει είναι JPEG (εικόνα) και MOV (videos), ενώ στον ήχο υποστηρίζει το πρότυπο PCM. Όσον αφορά τον φακό της, η πρόταση της Rollei διαθέτει διάφραγμα στα f/2.5 και super wide lens στις 170 μοίρες.

    Rollei ActionCam 330 (2)

    Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα κάνει την πρόταση της Rollei να ξεχωρίζει είναι το πλήθος των modes και των settings που έχει στη διάθεση του ο χρήστης της Actioncam 330. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές που αφορούν:  στην ανάλυση, στην εισαγωγή HDR φίλτρου, στην ρύθμιση του motion detection, στην ποιότητα του ήχου, στο μέγεθος της φωτογραφίας και στην ποιότητα της (color, ISO, exposure, sharpness και white balance), ενώ επιπλέον η πρόταση της Rollei σας δίνει τη δυνατότητα για ρυθμίσετε τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Τέλος, η Actioncam 330 έρχεται με μπαταρία λιθίου με χωρητικότητα στα 900mAh και συνολική διάρκεια λειτουργίας στα 75 λεπτά.

    Rollei ActionCam 330 (14)

    Rollei ActionCam 330 (5) 

    Τεράστιο value for money!

    H Rollei Actioncam 330 είναι αυτή τη στιγμή ίσως η καλύτερη value for money action cam που είχαμε την ευκαιρία να δούμε ποτέ και αυτό γιατί με ελάχιστο κόστος (θα την βρείτε με τιμή λίγο παραπάνω από τα 70 ευρώ) μπορείτε να αποκτήσετε έναν ιδανικό σύντροφο που θα σας βοηθήσει να απαθανατίσετε όλες τις “extreme” στιγμές σας. Αν και για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα μπορεί κάποιος να κοιτάξει περισσότερο προς την μεριά της GoPro ή προς ένα πιο ακριβό μοντέλο της Rollei, παρόλα αυτά εάν ανήκετε στους fans των extreme «φάσεων» και θέλετε μία action cam που δεν θα τινάξει τον προϋπολογισμό σας στον αέρα, τότε η Actioncam 330 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποδειχθεί «λίρα εκατό»!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles