20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ποιο είναι το πιο καυτό και αξιόπιστο gadget μετά το σκάνδαλο PRISM; Η γραφομηχανή

    Αν διαχειρίζεσαι μία κυβέρνηση και ανησυχείς για την ασφάλεια των πληροφοριών που διανέμεις, ειδικά μετά το σκάνδαλο ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, έχεις μία δυσκολία. Μπορεί να είσαι κι εσύ ο ίδιος που κάνεις πολλές παρακολουθήσεις αλλά σου είναι σημαντικό να μην παρακολουθούν οι άλλοι εσένα. Τι κάνεις προκειμένου να μην εμφανιστείς στα WikiLeaks; Ανασταίνεις ένα πεθαμένο gadget, την γραφομηχανή,  ώστε η αλληλογραφία σου, να γράφεται αποκλειστικά σε αυτές.

    b5569581

    Έτσι αποφάσισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά από ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestiya, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Εκτάκτων Αναγκών και οι «ειδικές υπηρεσίες» ήδη καταγράφουν την αλληλογραφία τους σε γραφομηχανές. Και την στέλνουν στον Πρόεδρο.

    Λέτε οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις να είναι η αφορμή να αναβιώσει ένα gadget που έχει μείνει στην αφάνεια; Η γραφομηχανή, το μόνο μηχάνημα γραψίματος που σε υποχρεώνει να δομείς την σκέψη σου πριν την εκφράσεις γιατί δεν έχεις ένα “Delete” για να σε προστατέψει από τα λάθη σου; Οι «παρανοϊκοί» με την κατασκοπία το πιστεύουν. Όπως το πιστεύουν και κάποιοι συγγραφείς που εξακολουθούν να γράφουν τα πονήματά τους σε γραφομηχανές πριν τα στείλουν στους εκδότες τους.

    Σύμφωνα με τους παραπάνω, το μοναδικό ή τα μοναδικά αντίτυπα ενός πρωτότυπου κειμένου που γράφεται σε μία γραφομηχανή, είναι και αυτό που τα κάνει ιδιαίτερα. Μοναδικά και ανεπανάληπτα. Αλλά και απροσπέλαστα. Συμφωνείτε;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles