15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Βλέπουμε την Samsung Galaxy Camera στην IFA 2012 (vid)

    Λίγες μέρες πριν την IFA 2012 διαβάζουμε μια διαρροή που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Galaxy camera. Σηκώνουμε το αριστερό φρύδι και αναφωνούμε… “λες”;

    Όταν πια, λίγο πριν το Unpacked event της 29ης Αυγούστου, μαθαίνουμε για… εκπλήξεις, πέρα από το Note ΙΙ, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι η Galaxy Camera θα είναι το επόμενο μεγάλο highlight της βραδιάς! Και ναι, η Samsung είναι όντως καταιγιστική στις ανακοινώσεις της και η Android πρότασή της στο χώρο των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών είναι γεγονός.

    Θα περίμενε κανείς ότι η Samsung Galaxy Camera είναι ένα entry level μοντέλο ψηφιακής με Android λειτουργικό. Πρώτο λάθος. Θα πίστευε, επίσης, ότι πρόκειται για ένα κινητό Android με λίγο καλύτερη φωτογραφική στα πρότυπα του PureView. Και πάλι όχι.

    Η Samsung εφευρίσκει ένα (σχεδόν) δικό της concept, παρουσιάζοντας μία άκρως ενδιαφέρουσα ψηφιακή φωτογραφική, που (ω του θαύματος) έχει λειτουργικό Android. Σαν το smartphone σου ένα πράγμα…

    Με φακό, όμως, 1/2.3” CMOS BSI με ανάλυση 16.3Mpixels και 21x (παρακαλώ!) οπτικό zoom, είναι ένα μοντέλο που και φωτογραφικά να το αντιμετωπίσεις δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο.

    Κινητό δεν είναι φυσικά, αλλά διαθέτει δυνατότητα υποδοχής data SIM card που υποστηρίζει 3G ή ακόμη και 4G δίκτυα (όπου μπορείς να συναντήσεις τα τελευταία) ώστε να μπορείς να δικτυωθείς μαζί της και με ένα διαφορετικό τρόπο πέρα από το Wi-Fi.

    Η Galaxy Camera διαθέτει οθόνη 4,77 ιντσών HD Super Clear Touch, τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.4GHz, 8GB μνήμης που μπορείς να επεκτείνεις με τη βοήθεια καρτών microSD, ενώ σαν premium “παιδί” του Android ενσωματώνει τη νέα έκδοση Jelly Bean του δημοφιλούς λειτουργικού. Διαθέτει μπαταρία 1650mAh, ενώ το βάρος της φτάνει τα 305 γραμμάρια και οι διαστάσεις της είναι 128,7×70,8×19,1 χιλιοστά.


    Εδώ (και να την πούμε την αμαρτία μας) έχουμε να παρατηρήσουμε ότι μας φάνηκε λιγουλάκι μεγάλη. Φυσικά, όπως σημειώσαμε, δεν πρόκειται για ένα entry level compact μοντέλο, το zoom της κάνει τη διαφορά και δύσκολα με αυτά τα χαρακτηριστικά θα αναζητούσε κανείς μεγαλύτερη φορητότητα. Αλλά τώρα που το concept αυτό ξεκινά και φαίνεται ότι έχει κάνει πολλούς να αρέσκονται στην ιδέα ενός… λειτουργικού στην ψηφιακή τους, δε θα μας χαλούσε ένα πιο entry level μοντέλο από τους Κορεάτες με μικρότερες διαστάσεις. Παρεμπιμπτόντως, κάτι παρόμοιο έχει ανακοινώσει πρόσφατα και η Nikon, χωρίς βέβαια τις data δυνατότητες της πρότασης της Samsung που κάνουν τη διαφορά.

    Δείτε το λιγάκι πιο αναλυτικό video που ετοιμάσαμε για την Galaxy Camera από το booth της Samsung στην IFA 2012 – σε σχέση με το σχετικά πρόχειρο preview μας που πραγματοποιήσαμε στο Unpacked event. Ναι, ναι, θα δείτε και τα διάφορα χρωματάκια (trendy ή μη) στα οποία είναι διαθέσιμη.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles