21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Note5. Με σχεδίαση από γυαλί και μέταλλο, επεξεργαστή Exynos 7420 και οθόνη 5,7 ιντσών

    Καταμεσής του Αυγούστου και αρκετές μέρες πριν την πρεμιέρα της έκθεσης IFA 2015 του Βερολίνου, η Samsung επέλεξε να πραγματοποιήσει ένα “Unpacked Event” στη Νέα Υόρκη για την παρουσίαση των νέων κορυφαίων συσκευών της. Μία από αυτές, είναι το Samsung Galaxy Note5

    Samsung Galaxy Note 5

    Το πέμπτης γενιάς Note των Κορεατών, μίας οικογένειας συσκευών που ξεχωρίζει χάρη στην ύπαρξη ενσωματωμένου stylus (S Pen), έρχεται με οθόνη 5,7 ιντσών Super AMOLED ανάλυσης Quad HD και με μικρότερα bezels από τον προκάτοχό του, octa-core επεξεργαστή Exynos 7420 (με τέσσερις πυρήνες χρονισμένους στα 2.1GHz και τέσσερις στα 1.5GHz), 4GB RAM, δύο κάμερες 16 και 5MPixels, ενώ οι επιλογές στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου, όπου υποστηρίζεται το γρήγορο UFS 2.0 standard, είναι 32 ή 64GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.

    Όσον αφορά την εμφάνισή του Note5, έχουμε αλλαγές και επιρροή από το… Samsung Galaxy S6, με το γυαλί και το μέταλλο να επιλέγονται αντί του πλαστικού αλλά και της δερματίνης που συναντούσαμε στα προηγούμενα μοντέλα. H S Pen είναι μεγαλύτερη και καλύτερη από ποτέ, με βελτιώσεις στην ευαισθησία και στην απόδοσή της στο γράψιμο.

    Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 3.000mAh, με δυνατότητα Fast Charging αλλά και ασύρματης φόρτισης. Το Samsung Pay λειτουργεί μέσω NFC ή MST (Magnetic Secure Transmission), ενώ ένας αναβαθισμένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δίνει το “παρών”. Φυσικά, όσον αφορά το software, συναντάμε το Touchwiz UI της Samsung βασισμένο στο Android 5.1 Lollipop, ενώ υποστηρίζονται ακόμη WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO(2×2), Bluetooth v 4.2 LE, ANT+ και USB 2.0.

    Το Samsung Galaxy Note5 έχει διαστάσεις 153,2 x 76,1 x 7,6 χιλιοστά, βάρος 171 γραμμάρια, θα είναι διαθέσιμο σε μαύρη και λευκή απόχρωση, ενώ θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον στις ΗΠΑ από τις 21 Αυγούστου σε άγνωστη προς το παρόν τιμολόγηση. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δε θα το δούμε μέσα στο… 2015 στην Ευρώπη, καθώς η Samsung δίνει προτεραιότητα όσον αφορά αυτό το μοντέλο σε άλλες αγορές.

    Related Articles

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles