21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημα: Αυτό είναι το «διαφορετικό» σε εμφάνιση Samsung Galaxy S5, με οθόνη στις 5,1 ίντσες

    Με διαρροές στον τύπο, που βγήκαν στην επιφάνεια αμέσως με την έναρξη του Unpacked 5 event στη Βαρκελώνη, η Samsung παρουσιάζει τη νέα της ναυαρχίδα, το Samsung Galaxy S5. Με κύρια χαρακτηριστικά, όπως έχουμε ήδη μάθει, το Fingerprint Scanner (σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων), έναν αισθητήρα που αντιλαμβάνεται τους παλμούς της καρδιάς και μία 16 MP κάμερα με αρκετά «έξυπνα» χαρακτηριστικά. Αλλά; Και περισσότερο Android, ή καλύτερα, λιγότερο TouchWiz UI.

    banner (1)

    Tα Specs

    Ανακεφαλαιώνοντας τα «μηχανικά» χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S5 που γνωρίζαμε ήδη, αναφέρουμε: Τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,5 GHz, RAM στα 2 GB, ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με εσωτερική μνήμη στα 16 και τα 32 GB. Για όσους από εσάς αισθάνεστε πως τα 32 GB δεν είναι αρκετά, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν υποδοχή για κάρτα microSD, προκειμένου να επεκτείνετε περεταίρω τη μνήμη. Η μπαταρία είναι  στα 2800 mAh,  ενώ η Samsung υπόσχεται νέες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας στο S5.

    Η οθόνη

    Η 5,1 ιντσών Super AMOLED οθόνη, είναι ανάλυσης 1920 x 1080 pixels, με το Samsung Galaxy S5 να μην εκπληρώνει την «υπόσχεση» ότι η ανάλυση της νέας ναυαρχίδας της Samsung θα ξεπερνούσε το ψυχολογικό όριο των 2K.

    Samsung Galaxy S5

    Συνδεσιμότητα

    Το Samsung Galaxy S5 φυσικά και υποστηρίζει LTE δίκτυα, συνδέεται σε Wi-Fi και για την φόρτιση ή την μεταφορά δεδομένων διαθέτει θύρα USB 3.0. Για τους λάτρεις των γρήγορων downloads και των απεριόριστων πακέτων δεδομένων, διαθέτει το Download Booster που επιτρέπει την συνεργασία μεταξύ LTE και Wi-Fi για μεγαλύτερες ταχύτητες. Η συσκευή υποστηρίζει συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth 4.0 και NFC.

    H κάμερα

    Η βασική κάμερα του Samsung Galaxy S5 διαθέτει ένα αισθητήρα στα 16MP, ο οποίος έχει την δυνατότητα λήψης video και φωτογραφιών σε 4K, ενώ η συσκευή υποστηρίζει επεξεργασία HDR σε πραγματικό χρόνο. Τα “software” χαρακτηριστικά που θα κάνουν την φωτογραφική εμπειρία καλύτερη, στο Samsung Galaxy S5, αφορούν την δυνατότητα διαφορετικής εστίασης εκ των υστέρων στις φωτογραφίες, όπως και η εκ των υστέρων δυνατότητα του “Shot & More” που είχε και το Galaxy S4. Η πρόσθια κάμερα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων (αλλά και πιο επιτυχημένων selfies… ) είναι στα 2,0 MP.

    GOLD_01

    To Design

    Η μπροστινή όψη του Samsung Galaxy S5 δεν διαφέρει σε τίποτα από το S4 πέρα από την ελάχιστη μεγέθυνση της διαγωνίου της οθόνης. Αν κανείς μπορεί να εντοπίσει διαφορές, είναι στην «πλάτη» του κινητού, όπου η Samsung μπορεί να χρησιμοποιεί το γνωστό «πολυκαρβονικό», αλλά το αποτέλεσμα είναι περισσότερο ανάγλυφο, θυμίζοντας σε πολλούς το Nexus 7. Τα μεταλλικά τελειώματα προσθέτουν μία πιο «glamorous» αισθητική στη συσκευή, ενώ φαίνεται πως είναι φτιαγμένο για μεγαλύτερη προστασία στην χρήση σε εξωτερικούς χώρους και σίγουρα δεν θα «γλιστράει» από το χέρι τόσο εύκολα όσο το S4 και τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς.

    Οι … αντοχές

    To Samsung Galaxy S5, τόσο από την αλλαγή της υφής της πλάτης της συσκευής, όσο και από το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ότι ακολουθεί το πρωτόκολλο IP67 είναι ένα «σκληρό» και «αδιάβροχο» smartphone. Έχει ανοχή στη σκόνη και το νερό, ενώ μπορεί να βυθιστεί σε βάθος μέχρι και 1 μέτρο, για 30 λεπτά. Ίσως η πιο αξιοσημείωτη, σχεδιαστικά, λεπτομέρεια, είναι το «κάλυμμα» της θύρας φόρτισης, που εξασφαλίζει την προστασία της από το νερό.

    03_SM-G900F_electric BLUE_02

    Δακτυλικά αποτυπώματα και αισθητήρας καρδιακών παλμών

    Ίσως το πιο «killer» feature του Samsung Galaxy S5 που αποτελεί και απάντηση στην αντίστοιχη κίνηση της Apple, είναι ο σαρωτής αποτυπωμάτων που βρίσκεται στην όψη της συσκευής, στο γνωστό Home Button. Για να το ενεργοποιήσει κανείς χρειάζεται να περάσει το δάχτυλό του πάνω από το button ενώ, το Fingerprint Scanner, όχι μόνο ξεκλειδώνει τη συσκευή, αλλά με το authentication αυτό, θα μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιεί και πληρωμές μέσω PayPal, μετά από τη συμφωνία της Samsung με την εταιρεία.

    Ταυτοποιώντας το Samsung Galaxy S5 ως ένα smartphone που είναι «εργαλείο υγείας», η Samsung έχει εξοπλίσει τη συσκευή με ένα αισθητήρα για την ανίχνευση των παλμών της καρδιάς, αισθητήρας που είναι τοποθετημένος δίπλα από το LED flash της συσκευής. Λειτουργεί αν πιέσει κανείς το δάχτυλό του για 10 δευτερόλεπτα, μέσα στα οποία συλλέγει τα στοιχεία για τους παλμούς. O αισθητήρας αυτός, σε συνεργασία με την ανανεωμένη εφαρμογή S Health, αλλά και όλες τις συσκευές της σειράς Gear, θα μπορεί να μετρά τις επιδόσεις του χρήστη και να του προτείνει ασκήσεις ή μεθόδους για την περισσότερο αποδοτική εξάσκησή του. Αναμένεται μάλιστα οι developers να «χτίσουν» πάνω στα δεδομένα του αισθητήρα δικές τους εφαρμογές, αφού η Samsung θα δώσει το SDK στα τέλη της χρονιάς.

    Android και TouchWiz

    Το λειτουργικό που θα φοράει το Samsung Galaxy S5 είναι το Android 4.4.2 και το TouchWiz UI παραμένει, χωρίς όμως να κάνει υπερβολικά αισθητή την παρουσία του. Όλες οι γνωστές S εφαρμογές είναι εκεί, όπως το S Voice ή το My Magazine, με μικρές διαφοροποιήσεις στο swiping για να δει κανείς το περιεχόμενό του. Σύμφωνα με τη Samsung; Το TouchWiz UI έχει γίνει πιο… απλό.

    Αξεσουάρ

    Μαζί με το Samsung Galaxy S5, η Samsung κυκλοφορεί μία σειρά από συνοδευτικά αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν την «S5» εμπειρία, μεταξύ των οποίων τα S View Covers, Flip Covers, συσκευή ασύρματης φόρτισης, αλλά και Samsung Sound ακουστικά.

    Πότε και πόσο

    Το Samsung Galaxy S5 σύμφωνα με τους Κορεάτες θα κυκλοφορήσει στις 11 Απριλίου, ταυτόχρονα, σε 150 χώρες. Όσον αφορά την τιμή του, δεν έδωσαν κάποια πληροφορία κατά την διάρκεια της παρουσίασης, άρα απομένει να επιβεβαιωθεί.

    Για περισσότερες “εντυπώσεις” για το Samsung Galaxy S5 , αναμείνατε το hands-on video από τον Δημήτρη Σκιάννη, από τη Βαρκελώνη.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles