24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Gear 2 και Gear 2 Neo με Tizen OS [MWC 2014]

    Ανακοίνωση για τα νέα Samsung Gear 2 και Gear 2 Neo, ενόψει έναρξης του MWC 2014 και, να, που οι Κορεάτες ανανεώνουν ταχύτατα το έξυπνο ρολόι τους, για το οποίο δεν είχαν δεχθεί και τα καλύτερα σχόλια η αλήθεια για κάποια από τα χαρακτηριστικά του.

    Samsung Gear 2 - Samsung Gear 2 Neo

    Η ονομασία Galaxy δεν υπάρχει πια στα νέα Gear, τα οποία, σε μία σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν, ενσωματώνουν πλέον το νέο Tizen OS στο οποίο έχει επενδύσει η Samsung το προηγούμενο διάστημα και τώρα βλέπουμε σιγά-σιγά να αποκτά συμβατά προϊόντα. Προς μεγάλη ευχαρίστηση των fans των smartwatches της, πάντως, η κορεατική εταιρεία κάνει τα νέα της μοντέλα αδιάβροχα και με μεγαλύτερη αυτονομία  κι αυτό είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να τονίσουμε.

    Samsung Gear 2

    Όσον αφορά τα specs, τα smartwatches Samsung Gear 2 και Gear 2 Neo διαθέτουν οθόνη Super AMOLED 1.63 ίντσας (όπως ακριβώς και το πρώτο μοντέλο) ανάλυσης 320×320 pixels, διπύρηνο processor στο 1GHz (το προηγούμενο ήταν χρονισμένο στα 800MHz), 512MB RAM, 4GB αποθηκευτικό χώρο, κάμερα 2MPixels με autofocus (βρίσκεται στο μοντέλο Gear 2 μόνο και πλέον έχει τοποθετηθεί πάνω στο ρολόι και όχι στο λουράκι), υποστήριξη S Voice, υπέρυθρες, αισθητήρα ανίχνευσης καρδιακού παλμού, ενώ υποστηρίζουν το πρότυπο IP67 που τα καθιστά αδιάβροχα. Τα νέα ρολόγια μπορούν ακόμη να λειτουργήσουν ως standalone music players που μπορούν να στείλουν μουσική στα ακουστικά σας μέσω σύνδεσης Bluetooth 4.0.

    Η μπαταρία τους φτάνει τα 300mAh (έναντι 315mAh του προηγούμενου μοντέλου), αλλά, σύμφωνα με τη Samsung, προσφέρει αυτονομία δύο με τρεις ημέρες, σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν του πρώτου Galaxy Gear, λόγω καλύτερης διαχείρισης ενέργειας από το Tizen OS. Να σημειώσουμε ότι το πιο προσιτό Gear 2 Neo, πέρα από το ότι δε διαθέτει κάμερα, είναι και ελαφρύτερο (55 γραμμάρια έναντι 68), ενώ διατίθεται σε ένα διαφορετικό χρώμα (το Gear 2 θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο, χρυσό και πορτοκαλί, ενώ το Gear 2 Neo σε μαύρο, γκρι και πορτοκαλί.).

    Πληροφορίες για την τιμή των νέων smartwatches της Samsung δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα. Όσο για την κυκλοφορία τους αναμένεται τον Απρίλιο με την κορεατική εταιρεία να σημειώνει ότι θα είναι συμβατά αρχικά με περισσότερες από 12 συσκευές της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles