24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung Gear VR. H Samsung εισέρχεται στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας (IFA 2014)!

    Εδώ και πολύ καιρό ακούγαμε για την πρόθεση της Samsung να αναπτύξει ένα headset εικονικής πραγματικότητας. Άλλωστε, με τη μόδα να προστάζει την αναβίωση της εικονικής πραγματικότητας, ήταν εμφανές ότι στόχος του κορεατικού γίγαντα ήταν να μην μείνει πίσω από τις εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Το headset Gear VR, το οποίο εδώ και πολύ καιρό παρέμενε στο επίπεδο των φημών, τελικώς αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του IFA 2014 Samsung event, κάνοντας τις καρδιές των απανταχού high-tech gadget-lovers να σκιρτήσουν από χαρά.

    Samsung Gear VR_2 (2)

    Tο Gear VR πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Samsung και στην Oculus, με το εν λόγω φιλόδοξο tech project να αναγγέλλεται κατά τη διάρκεια του event από τον μύθο του gaming και νυν CTO της Oculus, John Carmack. Ο θρυλικός προγραμματιστής των Doom και Wolfenstein παρουσίασε στο κοινό τις δυνατότητες του Gear VR, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα headset εικονικής πραγματικότητας, το οποίο διακρίνεται για τις επιδόσεις και για την ποιοτική ανάλυση του. Το wireless Samsung Gear VR δημιουργήθηκε για να συνεργάζεται αποκλειστικά με το Galaxy Note 4 (σημειώστε ότι το Gear VR είναι συμβατό ΜΟΝΟ με τη συγκεκριμένη συσκευή), κάνοντας χρήση των εξελιγμένων δυνατοτήτων που προσφέρει στους τομείς της οπτικής απεικόνισης και της επεξεργασίας. To Gear VR ουσιαστικά κάνει χρήση του QHD Super AMOLED display των 5.7 ιντσών του Note 4, με το δεύτερο ουσιαστικά να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της μετάδοσης και της επεξεργασίας πληροφοριών.

    Samsung Gear VR_3

    Όσοι είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν, αναφέρουν ότι το Gear VR παρέχει μία παρόμοια εμπειρία με το Οculus Rift, η οποία ουσιαστικά αποκόπτει το χρήστη του από το φυσικό περιβάλλον με τη βασικότερη διαφορά όμως να έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν καλώδια και έτσι ο χρήστης του μπορεί να περιπλανηθεί με μεγαλύτερη άνεση μέσα στο χώρο (αν και η Samsung συστήνει στους χρήστες του headset να το χρησιμοποιούν καθιστοί). Πολλοί το συγκρίνουν μάλιστα και με το Cardboard της Google, θεωρώντας το κλάσεις ανώτερο σε ότι έχει να κάνει με την VR εμπειρία που προσφέρει. Σίγουρα το εν λόγω high-tech gadget ξεχωρίζει από άποψη τεχνολογικού ενδιαφέροντος, ωστόσο εύλογα προκύπτουν μία σειρά από ερωτηματικά σχετικά με την χρησιμότητα του και την υποστήριξη που θα λάβει. H Samsung αποκάλυψε ότι το Gear VR στο launch του θα υποστηρίζεται από αρκετές εφαρμογές που έχουν άμεση σχέση με τον χώρο του κινηματογράφου. Για παράδειγμα στο Marvel’s Avengers: Age of Ultron, οι χρήστες του Gear VR θα μπορούν να περιπλανηθούν στο εργαστήριο του Tony Stark, ενώ η DreamWorks αναμένεται να δημιουργήσει μία εφαρμογή, με την οποία οι χρήστες του headset θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους animated χαρακτήρες των γνωστών ταινιών κινουμένων σχεδίων που έχεψι δημιουργήσει. Samsung Gear VR_2 (1)

    H Samsung δεν ανακοίνωσε την τιμή διάθεσης, παρά μόνο ότι η VR πρόταση της θα είναι διαθέσιμη μέσα στο φθινόπωρο. Χωρίς αμφιβολία, με την έλευση του Gear VR, η Samsung μπαίνει για τα καλά στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό και κοιτάζοντας στα μάτια ακόμη και το Project Morpheus της Sony. Η Samsung κατάφερε για μία ακόμη φορά να κερδίσει την προσοχή, παρουριάζοντας μία συσκευή που μπορεί να αλλάξει το τοπίο στον τομέα της VR ψυχαγωγίας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles