13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Gear VR. Αυτό είναι το headset εικονικής πραγματικότητας των Κορεατών!

    Το SamMobile παρουσιάζει μία φωτογραφία που, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του site, απεικονίζει το Samsung Gear VR, ένα headset εικονικής πραγματικότητας που φαίνεται ότι ετοιμάζουν οι Κορεάτες!

    Όπως, μάλιστα, είχε διαρρεύσει παλαιότερα, πιθανότατα είναι μία πρόταση που η Samsung αναπτύσσει σε συνεργασία με την Oculus, εταιρεία που έχει ήδη παρουσιάσει τον VR viewer της, Oculus Rift (και, βέβαια, μην ξεχνάμε ότι έχει εξαγοραστεί από το Facebook).

    Samsung Gear VR

    Το Samsung Gear VR θα συνεργάζεται με το smartphone του χρήστη του, παρέχοντάς του δυνατότητες πρόσβασης σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας με απεριόριστες δυνατότητες. Η σύνδεση με το Galaxy smartphone θα γίνεται μέσω USB 3.0 και, αντί η Samsung να εξοπλίσει το Gear VR με αισθητήρες, το headset θα εκμεταλλεύεται εκείνους του smartphone. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει την παραγωγή μίας αρκετά οικονομικής συσκευής σε σχέση με μία αυτόνομη λύση (αν και πάντα υπάρχει και το “πιο φτηνό πεθαίνεις” Google Cardboard που είδαμε στο Google I/O 2014).

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο δεξί μέρος του Gear VR θα υπάρχει ένα διάφανο πλήκτρο, το οποίο θα ενεργοποιεί τη χρήση του αισθητήρα της πίσω κάμερας του smartphone σας για να σας παρέχει ένα video feed του έξω κόσμου στο headset, ενώ ένα touchpad κάτω από αυτό το πλήκτρο θα σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε πλοήγηση στο μενού του smartphone.

    Samsung Gear VR 02

    Όσον αφορά λεπτομέρειες της κατασκευής του, το hardware της συσκευής φαίνεται πως θα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τη Samsung, ενώ στο κομμάτι του software θα υπάρχει συνεργασία με την Oculus VR, ωστόσο θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικές εφαρμογές των Κορεατών, όπως ακριβώς έχει συμβεί και στα smartwatches τους.

    To Samsung Gear VR, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κάνει πρεμιέρα στην IFA 2014 στις αρχές Σεπτεμβρίου, μαζί με το Galaxy Note 4. Ίδωμεν…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles