11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Windows 8 επίθεση από τους Κορεάτες: Το εντυπωσιακό Samsung Hybrid PC Series 5 και δύο ultrabooks (Series 5 Ultra Convertible & Ultra Touch)

    Στο περίπτερο της Samsung, στην έκθεση Computex στην Taipei της Taiwan, μπορεί κανείς να δει ένα prototype Hybrid PC Series 5 με μαγνητικό dock, το οποίο “τρέχει” τα Windows 8.


    Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει, προς το παρόν, πολλές προδιαγραφές του, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον γι’ αυτό το “form factor” είναι αξιοσημείωτο, μετά τις σχετικές Windows 8 συσκευές που ανακοινώθηκαν στην έκθεση από εταιρείες όπως η Acer και η Asus. Το hybrid PC της κορεατικής εταιρείας -στη λογική που “χάραξε” η σειρά Transformer της Asus– διαθέτει οθόνη 11 ιντσών και μπορεί να υποδεχθεί ένα πληκτρολόγιο, το οποίο όμως προσαρμόζεται στη συσκευή μαγνητικά.

    Η μπαταρία του αντέχει για έως 10 ώρες χρήσης, ενώ διαθέτει ένα “ζευγάρι” από κάμερες, 2 και 8MPixels. Διαθέτει, επίσης, υποδοχή για γραφίδα, υποστηρίζοντας τη γνωστή S-Pen της Samsung και το S-Memo software που είδαμε στο Galaxy Note 10.1 (προσαρμοσμένο, ωστόσο, στη λογική των Windows). Το prototype που κυκλοφορεί στην έκθεση διαθέτει ακόμη υποδοχή USIM, microSD slot και USB θύρα. Επιπλέον, η Samsung επιδεικνύει και ένα Hybrid PC με την κωδική ονομασία Series 7 και παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά πιο ισχυρό επεξεργαστή και ελαφρώς μεγαλύτερο πάχος.


    Στην έκθεση, όμως, μπορεί να δει κανείς από την κορεατική εταιρεία και ένα laptop με οθόνη αφής 13,3 ιντσών ανάλυσης 1366 x 768 pixels, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε tablet. Το Samsung  Series 5 Ultra Convertible διαθέτει “άρθρωση” που μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες, ώστε να μετατρέπεται σε tablet (θυμάστε το IdealPad Yoga της Lenovo;).

    Η συσκευή έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i7 στο 1.9GHz, 4GB μνήμης RAM, 500GB HDD με 24GB SSD, θύρες USB 3.0 και USB 2.0, υποστήριξη HDMI, καθώς και περίπου 7 ώρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας της, ενώ ενσωματώνει τα Windows 8, φαίνεται όμως ότι, προς το παρόν, είναι σε concept μορφή. Μία παρόμοια έκδοση, χωρίς τη δυνατότητα περιστροφής κατά 360 μοίρες, είναι διαθέσιμη στην έκθεση με την ονομασία Samsung Series 5 Ultra touch.

    Πηγές: The Verge, EngadgetPC World, Netbook News

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles