20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H Samsung στην εποχή του Internet of Things (Ανταπόκριση από το Samsung IFA 2015 press conference)

    H παρουσίαση της Samsung στη φετινή IFA που διεξάγεται στο Βερολίνο, δεν είχε κάποια βαρύγδουπη ανακοίνωση στον τομέα του mobile, καθώς ο κορεατικός κολοσσός παρουσίασε όπως ήδη θα γνωρίζετε τις δύο νέες ναυαρχίδες του (Edge+ και Note 5) σε ένα ξεχωριστό event τον περασμένο Αύγουστο. Έτσι λοιπόν η κορεατική εταιρεία αφιέρωσε την παρουσία της στη φετινή IFA, στον τομέα του Internet of Things, παρουσιάζοντας λύσεις που αποσκοπούν στο να κάνουν τον τεχνολογικό κόσμο μας ακόμη πιο όμορφο, κτίζοντας ένα οικοσύστημα με interconnected συσκευές.

    Samsung IoT (4)

    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το στέλεχος της Samsung, Dr. Pyon-Hong, η εποχή του Internet of Things δεν αποτελεί απλά ένα παροδικό trend, αλλά μία πραγματικότητα, καθώς όπως τόνισε στο «σπίτι του μέλλοντος» όλες οι συσκευές όχι μόνο θα είναι smart αλλά θα είναι και συνδεδεμένες μεταξύ τους. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα συσκευών που όλες τους θα λειτουργούν προς όφελος του καταναλωτή, με το Internet of Things να αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις οικιακές συσκευές που μας περιβάλλουν.

    Samsung IoT (6)

    Με άξονα το δυναμικό SmartThings brand, η Samsung ήδη έχει στήσει ένα δίκτυο ισχυρών συνεργασιών με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Internet of Things, οι οποίες παρέχουν μία σειρά από καινοτόμες λύσεις που εξασφαλίζουν στο σύγχρονο σπίτι, άνεση, ευελιξία αλλά και τη maximum ασφάλεια.

    Samsung IoT (7)

    Samsung IoT (8)
    Πάνω σε αυτή τη λογική, η Samsung δημιούργησε το SLEEP Sense, ένα πρωτοποριακό gadget, το οποίο πρόκειται για έναν σένσορα, ο οποίος δύναται να βοηθήσει τον εκάστοτε χρήστη στη διαδικασία του ύπνου του, εξασφαλίζοντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ο εν λόγω sensor μπορεί να μετρήσει την αναπνοή, το ρυθμό της καρδιάς και την κίνηση κατά τη διαδικασία του ύπνου. Επιπλέον μπορεί να προτείνει μία σειρά από tips στους ενδιαφερόμενους users μέσω του ειδικού application, τα οποία μπορούν να εξασφαλίζουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Οι υπεύθυνοι της Samsung τόνισαν ότι στόχος τους είναι να ντύνουν τα προϊόντα τους με μία πολύ πιο επιστημονική προσέγγιση, για αυτό και ο Δρ. Χρήστος Μαντζόρος (καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Harvard) που μίλησε στη διάρκεια της παρουσίασης έδωσε το στίγμα για το πόσο μεγάλη προσοχή δίνει η κορεατική εταιρεία σε θέματα που άπτονται της υγείας των καταναλωτών.

    Samsung IoT (2)

    Φυσικά, σύγχρονο σπίτι χωρίς home entertainment, απλώς δεν γίνεται να υπάρξει και από όσα μας παρουσίασε η κορεατική εταιρεία, το βάρος πέφτει στον τομέα του 4K Ultra HD, τη νέα επαναστατική τεχνολογία στον τομέα των displays που αν μη τι άλλο αλλάζει άρδην την εικόνα που είχαμε για τις δυνατότητες των τηλεοράσεων. Όπως έγινε γνωστό, το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην υιοθέτηση του Dynamic Range, το οποίο για τη Samsung αποτελεί απλώς το… «μέλλον», καθώς προσφέρει περισσότερη ευκρίνεια, μοναδική ζωντάνια στα χρώματα και εντυπωσιακές επιδόσεις που σίγουρα θα καλύψουν τους απαιτητικούς λάτρεις της οπτικής τελειότητας.

    Samsung IoT (1)

    Όμως πέραν της ευρείας γκάμας 4K UHD τηλεοράσεων (28 διαφορετικά μοντέλα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά) που ξεχωρίζουν για την κυρτή επιφάνεια και για το εύρος επιλογών και δυνατοτήτων που προσφέρουν (από 42 έως 105 ίντσες), η Samsung προωθεί παράλληλα και το νέο Blu-Ray πρότυπο 4Κ Ultra HD, μέσω ενός player, ο οποίος πολύ σύντομα θα αρχίσει να εμπλουτίζει την βιβλιοθήκη του σε UHD Blu-Ray ταινίες. Κερασάκι στην τούρτα ήταν και η δημιουργία της Gamefly, της πρώτης προσπάθειας της Samsung να εισέλθει δυναμικά στον τομέα των game streaming υπηρεσιών. Όπως μάλιστα τονίστηκε η συγκεκριμένη υπηρεσία καταργεί την ανάγκη για gaming hardware, καθώς οι gamers θα μπορούν να κατεβάσουν στην Smart TV τους, το game της αρεσκείας τους και να λιώσουν με αυτό…

    Samsung IoT (3)

    Εκτός από τα παραπάνω, στη διάρκεια της IFA 2015 press conference της Samsung είχαμε την ευκαιρία να δούμε εν δράσει και άλλες «έξυπνες» συσκευές (όπως smart πλυντήρια και έξυπνα air-condition), ενώ όπως έγινε γνωστό η Samsung σε συνεργασία με την Volkswagen ετοιμάζει ένα Car mode for Galaxy, το οποίο ουσιαστικά θα είναι ένα έξυπνο mobile λειτουργικό, το οποίο θα βρίσκεται εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο του χρήστη και θα του προσφέρει μία σειρά από mobile διευκολύνσεις που θα καθιστούν την οδήγηση… μία πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία! Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δυνατότητα του εκάστοτε user να ελέγχει το αυτοκίνητο του και αρκετές από τις λειτουργίες του, μέσω του Gear S2 watch της Samsung!

    Samsung IoT (9)

    Μπορεί η Samsung να μην είχε νέες mobile συσκευές να παρουσιάσει, ωστόσο αν μη τι άλλο η έμφαση που δίνει η κορεατική εταιρεία στην ενδυνάμωση της φιλοσοφίας του Internet of Things, αποτελεί σίγουρα μία ματιά για το που πηγαίνουν τα πράγματα στο μέλλον

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles