22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Samsung SPH-WP10. Γνωρίστε τον «παππού» των σημερινών smartwatches από το 1999!

    Τα smartwatches, ειδικότερα και μετά την κυκλοφορία του Apple Watch, αποτελούν το «hot topic» των tech enthusiasts αλλά και όλων των users. Αν και μπορεί να σας φανεί λιγάκι απίστευτο, το πρώτο ρολόι με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στα σημερινά smartwatches εμφανίστηκε μέσα το 1999 από τη Samsung!  SAMSUNG CSC

    To SPH-WP10 αποτέλεσε ένα προϊόν που έμοιαζε λες και ξεπήδησε μέσα από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Φυσικά, εκείνη την εποχή εννοείται πως δεν υπήρχε ο όρος smartwatch, καθώς η συσκευή που κατασκεύασε η Samsung ήταν κάτι μεταξύ κινητού τηλεφώνου και ρολογιού. Το SPH-WP10 εμφανισιακά ήταν λιγάκι χοντροκομμένο (δηλαδή δύσκολα θα μπορούσε να το φορέσει κάποιος) και η λειτουργία του ήταν ότι έδινε τη δυνατότητα στο χρήστη να το φοράει στον καρπό του και να πραγματοποιεί τηλεφωνήματα με διάρκεια έως και 90 λεπτά. Το εν λόγω wearable όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες του, βασιζόταν σε ένα back-lit μονόχρωμα display και μία σειρά από physical buttons που βοηθούσαν στην πλοήγηση των menus. Φυσικά, το να μπορέσει κανείς να πραγματοποιήσει μία κλήση ή να γράψει κείμενο απαιτούσε ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και στις περισσότερες περιπτώσεις όλο αυτό ήταν μία αρκετά επίπονη διαδικασία.

    The-Samsung-SPH-WP10-watch-phone 4

    To SPH-WP10 αν και δεν πέτυχε στην αγορά (προφανώς λόγω της αλλοπρόσαλλής εμφάνισης και των ενοχλητικών controls), ωστόσο όπως και να το κάνεις δεν γίνεται να μην αναγνωρίσεις ότι το εν λόγω gadget ενέπνευσε τις μεταγενέστερες προσπάθειες που έγιναν για τη δημιουργία ενός smartwatch.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles