20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H Samsung θέλει να δημιουργήσει το δικό της… ρομποτικό εξωσκελετό

    Μία πατέντα της Samsung αποκαλύπτει ένα «wearable robot» που μπορεί να «δανείσει» τις δυνάμεις του σε όποιον το φοράει, μία στολή που έρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή από το «Call of Duty».

    Το εντυπωσιακό kit που έχει εμπνευστεί η κορεατική εταιρεία είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες, οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύσουν το είδος της κίνησης που επιχειρεί όποιος το φοράει, παρέχοντας του μία βοηθητική ροπή π.χ. στους μύες των ποδιών του. Αν και υπάρχουν εταιρείες έχουν δημιουργήσει εξωσκελετούς με παρόμοιες δυνατότητες, πάντα έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε ότι μία εταιρεία όπως η Samsung στρέφει και εκεί το ενδιαφέρον της.

    samsungs-call-of-duty-style-wearable-robot

    Το έγγραφο που αποκαλύπτει το Patently Mobile φέρνει στο νου εικόνες από κουστούμια σε ταινίες όπως τα «Edge of Tomorrow» ή τον εξωσκελετό του «Call of Duty: Advanced Warfare».

    Πέρα από τη «δεδομένη» εφαρμογή σε στρατιωτικές δραστηριότητες που μπορεί να έχει αυτή η τεχνολογία, θα μπορούσε ακόμη να αξιοποιηθεί σε εργάτες κατά τη διάρκεια κατασκευών ή και για τις ανάγκες ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

    Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τη Samsung φυσικά ότι βρίσκεται κοντά σε μία τέτοια υλοποίηση, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ιδέα που έχουν πατεντάρει οι Κορεάτες και φέρνει την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα…

    h/t to Petros A.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles