21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Satya Nadella, CEO Microsoft: Τα Windows είναι η πιο ανοικτή πλατφόρμα που υπάρχει!

    Ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, έδωσε το “παρών” στο Gartner Symposium ITxpo 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Orlando ώστε να μιλήσει για τα προϊόντα της εταιρείας (Windows και Office), αλλά και για την απόκτηση του LinkedIn από την εταιρεία.

    satya-nadella

    Και, όπως επισημαίνει και το secnews.gr, μια ιδιαίτερα στιγμή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Nadella ήταν όταν αναφέρθηκε στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το οποίο, σύμφωνα με τον CEO της, έχει ξεκινήσει ένα μακροπρόθεσμο μετασχηματισμό, με τελικό στόχο να φέρει σε επαφή όλες τις πλατφόρμες και να συγχωνεύσει PCs, smartphones και κονσόλες παιχνιδιών.

    «Τα Windows είναι η πιο ανοικτή πλατφόρμα που υπάρχει», δήλωσε ο Satya Nadella σύμφωνα με το ZDNet, προσθέτοντας ότι «απευθύνεται σε χρήστες, προγραμματιστές και IT μαζί. Αυτή η προσέγγιση τους φέρνει σε επαφή και όταν τους φέρει συμβαίνει κάτι μαγικό.»

    Οι προσπάθειες της Microsoft να δημιουργήσει ένα ενιαίο λειτουργικό στηρίζονται κυρίως στα universal apps που υποτίθεται ότι θα τρέχουν σε όλες τις συσκευές των Windows, θα έχουν την ίδια εμφάνιση και την ίδια αίσθηση, αλλά θα προσαρμόζονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης, χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία του χρήστη.

    Φυσικά, υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Η πλατφόρμα των universal apps, έχει επικριθεί συχνά από πολλούς. Ένας από αυτούς είναι και ο Tim Sweeney, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, ο οποίος ανέφερε (και πολύ σωστά κατά την γνώμη πολλών) ότι η Microsoft δεν προσφέρει μια ανοικτή πλατφόρμα, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

    «Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει με τους προγραμματιστές, και συγκεκριμένα: Εάν ζητήσουν να γίνουν Microsoft Registered Developer και η Microsoft δεχτεί, τι συμβαίνει με το Universal Windows Platform (UWP) app που ανέπτυξαν και το υπέβαλλαν στην Microsoft;»

    «Αν η Microsoft αποδεχθεί την εφαρμογή, τότε θα την υπογράψει ψηφιακά χρησιμοποιώντας το DRM της για να την επιστρέψει στον κύριο του project. Τότε μόνο και μόνο τότε, ο προγραμματιστής είναι σε θέση να τη διανείμει στους χρήστες και οι χρήστες θα μπορούν να την εγκαταστήσουν χειροκίνητα για να τρέξει σε οποιαδήποτε μηχάνημα με τις ρυθμίσεις προεπιλογής των windows 10. Αυτό είναι ανοικτό; Μπορείτε να το κρίνετε.»

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles