22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο ώστε οι ενέσεις να γίνονται ανώδυνα

    Φοβάστε τις ενέσεις; Τρέμετε όταν σας πλησιάζει η νοσοκόμα για την πιο απλή εξέταση αίματος και κλείνετε τα μάτια, προσευχόμενοι να περάσει αυτός ο εφιάλτης;

    Μπορείτε να κάνετε πάρτι καθώς επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν στο Optical Society’s Optics Letters ότι βρήκαν τρόπο να αντικαταστήσουν την βελόνα της σύριγγας με λέιζερ. Το σύστημα που επινόησαν οι κορεάτες χρησιμοποιεί παλμούς λέιζερ για να δημιουργήσει ένα σύστημα ροής ακριβείας η οποία έχει το πάχος μίας ανθρώπινης τρίχας.

    Η ροή αυτή έπειτα οδηγείται στην επιδερμίδα, στο κομμάτι του δέρματος που δεν έχει νευρικές απολήξεις, με αποτέλεσμα, το όλο σύστημα να εξασφαλίζει μία «εντελώς ανώδυνη εμπειρία». Η υψηλής πίεσης ροή μπορεί και διοχετεύει την ενέσιμη ουσία μέσα στον οργανισμό, χωρίς να τραυματίζει τον ιστό του δέρματος, πράγμα που μας κάνει να έχουμε αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση του «τσιμπήματος» σε κάθε ένεση.

    Ο επικεφαλής των ερευνητών Jack Yoh, Καθηγηγής μηχανικός και αεροναυπηγός, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με εταιρίες προκειμένου να μπορεί να παραχθεί ο μηχανισμός αυτός σε μαζική κλίμακα και να διατεθεί για κλινική χρήση. Κι όλοι όσοι φοβόμαστε τις ενέσεις και σφίγγουμε τα μάτια και τα χείλη κάθε φορά που χρειάζεται να κάνουμε κάτι τέτοιο, ή βλέπουμε τη νοσοκόμα να μεταμορφώνεται σε τέρας της αποκαλύψεως, θα χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Σεούλ που, όπως κάθε επιστήμη, βρίσκει τον τρόπο να κάνει τη ζωή μας καλύτερη.

    Πηγή: Inhabitat via The Verge

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles