22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Secretbook. Το extension για τον Chrome που επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν μηνύματα σε φωτογραφίες του Facebook

    secretbook

    Ένα extension για τον Chrome browser ανέπτυξε ένας 21χρονος φοιτητής από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Owen-Campbell Moore. Το Secretbook επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κωδικοποιεί κρυμμένα μηνύματα σε φωτογραφίες και να τα ανεβάζει στο Facebook.

    Τα μηνύματα μπορούν να αποκωδικοποιηθούν με τη βοήθεια ενός password που δημιουργεί ο αποστολέας τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να τα δουν όσοι δεν το γνωρίζουν.

    Αν και η ιδέα είναι καλή, πολλοί σημειώνουν ότι μία τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς (όπως π.χ. από τρομοκράτες), με τον Campbell-Moore να διευκρινίζει βέβαια ότι “σκοπός της έρευνας του είναι να επιδείξει τις δυνατότητες της JPEG στενογραφίας και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα social media, κάτι που έως τώρα ήταν αδύνατο”.

    Το extension είναι διαθέσιμο για τον Google Chrome και τα κρυμμένα μηνύματα περιορίζονται στους 140 χαρακτήρες, όσο δηλαδή ένα SMS. Αν το βρίσκετε ενδιαφέρουσα ιδέα, μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Chrome Webstore εδώ.

     

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles