24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Sharp RoBoHoN. Το ρομποτάκι που είναι και… smartphone

    Ένα ρομποτάκι που μπορεί να αναλάβει και τα καθήκοντα του smartphone σας; Γιατί όχι, με το Sharp RoBoHon…

    Sharp RoBoHoN

    Έχει σχεδιαστεί ώστε να αντιδρά στις εντολές σας και διαθέτει always-on μικρόφωνο. Μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα, όπως το να ρυθμίζει ξυπνητήρια και υπενθυμίσεις, να διαβάζει και να απαντάει σε emails, σε τηλεφωνήματα – ό,τι δηλαδή μπορεί να κάνει ένας “κανονικός” ψηφιακός βοηθός.

    Ωστόσο, κινείται κανονικά καθώς διαθέτει “δύο πόδια” και σίγουρα δε μοιάζει με ένα κλασικό smartphone. Ως ρομπότ, μπορεί να εκτελέσει βασικές κινήσεις όπως το να περπατήσει, να κάτσει… οκλαδόν, να χορέψει ή να κουνήσει τα χέρια του για να σας χαιρετήσει. Η ιδέα είναι να αντικατασταθεί το smartphone σας από μία συσκευή που αλληλεπιδρά καλύτερα με εσάς και είναι περισσότερο “ζωντανή”.

    Όσον αφορά τα specs του, έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon 400, διαθέτει υποστήριξη Wi-Fi και LTE, camera, ακόμη και έναν ενσωματωμένο projector. Διαθέτει ακόμη και μία μικρή οθόνη 2 ιντσών με ανάλυση 320×240 pixels.

    Θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία φυσικά το πρώτο εξάμηνο του 2016, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη την τιμή του (η οποία αναμένεται τσιμπημένη), αλλά και το αν θα το δούμε εκτός των ιαπωνικών συνόρων.

    Δείτε το video για περισσότερα σχετικά με το Sharp RoBoHon.

    https://www.youtube.com/watch?v=HQtIlxe_ZkY

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles