13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Silent Power. Ο πιο… αθόρυβος υπολογιστής στον κόσμο έχει αυτή τη σχεδίαση

    Η ιδιαίτερη κατασκευή που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένας… υπολογιστής, παρόλο που μπορεί να μην πάει αρχικά το μυαλό σας σε κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, η πρόταση του γερμανικού startup, Silent Power, αποτελείται κατά το ήμισυ από έναν υπολογιστή και στο υπόλοιπο τμήμα της περιλαμβάνει την… ψύκτρα του, δηλαδή αυτό το μεγάλο κομμάτι “αφρολέξ” από χαλκό που βλέπετε στο πάνω μέρος.

    silent-power

    Ο ρόλος του; Να μπορεί να ψύχει το μηχάνημα ώστε να λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται… ανεμιστηράκια. Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι η κυκλοφορία του αέρα μέσα από το “αφρολέξ” είναι τόσο αποτελεσματική στο να διαχέει τη θερμότητα, ώστε η εξωτερική επιφάνειά του δε φτάνει ποτέ σε θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών Κελσίου σε συνθήκες κανονικής χρήσης.

    Το όλο πακέτο είναι ιδιαίτερα μικρό σε διαστάσεις (160x100x70 χιλιοστά) και με βάρος 1,5 κιλό, όπως διαβάζουμε ωστόσο είναι αρκετά ισχυρό διαθέτοντας επεξεργαστή Haswell Core i7 και ξεχωριστή κάρτα γραφικών από την Nvidia. Συγκεκριμένα, τα specs του φθηνότερου μοντέλου, που κοστίζει 699 ευρώ, περιλαμβάνουν έναν Intel quad-core i7-4785T 2.2 GHz processor, 8GB RAM και σκληρό δίσκο 500GB, ενώ είναι διαθέσιμες και άλλες δύο υλοποιήσεις υψηλότερου κόστους.

    Το Silent Power PC ζητά τη χρηματοδότηση του κοινού και, αν καταφέρει να ξεπεράσει τις 45.000 ευρώ, θα διατεθεί σε όσους το προπαραγγείλουν ξεκινώντας από την άνοιξη του 2015. Αν ψάχνετε έναν ιδιαίτερο υπολογιστή, όπως αυτός που βλέπετε στη φωτό, το επίσημο site της Silent Power θα σας δώσει (στη γερμανική γλώσσα) όλες τις πληροφορίες που αναζητάτε.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles