13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Silvered Water, Syria self-portrait: O εμφύλιος στη Συρία μέσα από 1001 κινητά

    To αραβικής παραγωγής ντοκιμαντέρ του Ossama Mohammed, Silvered Water, Syria Self-Portrait ήταν ένα από τα πλέον διαφορετικά, δύσκολα και συγχρόνως ενδιαφέροντα φιλμ που προβλήθηκαν στις Κάννες, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος. Το ιδιαίτερο της ταινίας βρίσκεται στο γεγονός πως στην απέλπιδα προσπάθεια του δημιουργού της να βρει έναν κάμεραμαν για να καταγράψει τον εμφύλιο της Συρίας, τελικά βρήκε την λύση στα κινητά τηλέφωνα.

    syria

    Το φιλμ είναι φτιαγμένο από χιλιάδες ερασιτεχνικές λήψεις που ανακάλυψε ο σκηνοθέτης στο internet από τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ισοπεδώσει την Συρία, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων με τις γυναίκες και τα παιδιά να αποτελούν την πλειοψηφία. Είναι το πιο άμεσο υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Mohammed, αφού άντρες και γυναίκες που ζουν την φρίκη του πολέμου, έχουν τραβήξει με τα κινητά τους την δύσκολη καθημερινότητά τους από απόσταση αναπνοής.
    Ο Mohammed που ζει εξόριστος στο Παρίσι και είναι επικριτής του καθεστώτος Άσαντ, χρησιμοποίησε πλάνα και από μέλη των στρατιωτιών δυνάμεων του Άσαντ, τα οποία είναι και τα πιο “σκληρά” όπου έχουν αποτυπωθεί σκηνές βασανισμών.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles