24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σκαρφαλώστε σε τοίχους με μία… “ηλεκτρική σκούπα”

    Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Utah επινόησαν μία συσκευή που σας επιτρέπει να σκαρφαλώνετε σε κάθε τοίχο, αν και κάνοντας λίγο περισσότερο... θόρυβο. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μίας… ηλεκτρικής σκούπας.


    Το μηχάνημα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί αντί των γάντζων που χρησιμοποιούν σε πολλές περιπτώσεις στρατιώτες για να αναρριχηθούν κάπου, σας δίνει τη δυνατότητα να σκαρφαλώσετε οπουδήποτε, σε τοίχους από τούβλα, γυαλιά κ.ά.

    Η ομάδα των φοιτητών κέρδισε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 33 ομάδες, σε διαγωνισμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπου τέσσερις στρατιώτες κατόρθωσαν να αναρριχηθούν σε έναν πολύ ψηλό τοίχο, με τη βοήθεια της σχετικής συσκευής.

    Το Personal Vacuum Asisted Climber (PVAC) είναι εντυπωσιακά σταθερό, έχει όμως ένα μειονέκτημα… Καθώς είναι ιδιαίτερα θορυβώδες, το σίγουρο είναι ότι, αν δοκιμάσετε να ανέβετε στο παράθυρο της… αγαπημένης σας με αυτή τη συσκευή, δύσκολα θα περάσετε απαρατήρητος.

    Σε κάθε περίπτωση, έχει κερδίσει επιχορήγηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, οπότε θα συνεχίσει την ανάπτυξή του. Δείτε ένα video από το διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε.

    Πηγές: TecheblogGeekologieGizmodo UK

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles