24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Snapdragon 210. H Qualcomm παρουσιάζει νέo SoC για low-end 4G συσκευές!

    Με τη μάχη ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών για Smartphones και mobile συσκευές (MediaTek και Qualcomm) να φουντώνει όλο και περισσότερο και οι δύο βασικοί παίκτες στην αγορά των mobile CPU’s αναζητούν τρόπους για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κυκλοφορία του Snapdragon 210, μίας SοC πρότασης από την Qualcomm, η οποία θα χαρίσει μεγαλύτερες αποδόσεις στις 4G συσκευές που εντάσσονται στην low-end κατηγορία.

    Snapdragon210_1

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Qualcomm σχεδιάζει με την κυκλοφορία του Snapdragon 210 να κερδίσει τους καταναλωτές που επιθυμούν να αγοράσουν μία συσκευή που δεν ξεπερνάει το φράγμα των 100 δολαρίων. Το Snapdragon 210, αφού θα απευθύνεται στην low-budget κατηγορία κινητών, σίγουρα δεν θα αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο θα παρέχει την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται, έτσι ώστε και οι low-budget συσκευές να μπορούν να διαχειριστούν με μεγαλύτερη ευκολία πιο απαιτητικές και βαριές εφαρμογές, αλλά και το δίκτυο 4G LTE. Το Snapdragon 210 φέρει quad-core Cortex-A7 CPUs με συχνότητα ρολογιού στο 1.1GHz, GPU Adreno 304, υποστηρίζοντας Bluetooth 4.1, 802.11n Wi-Fi, αλλά και αναλύσεις που φτάνουν έως τα 720p, όπως επίσης κάμερες με ποιότητα στα 8 megapixel και dual sim κάρτες.

    Qualcomm-Snapdragon-210-and-208-1

    Το Snapdragon 210 σίγουρα θα αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες των basic και low-end συσκευών (tablets και smartphones), αν και τα προϊόντα που θα διαθέτουν το συγκεκριμένο SoC θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles