23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Σοκαριστικό hack! H Acer παραδέχεται ότι εκλάπησαν από το site της τα δεδομένα 34.000 πιστωτικών καρτών!

    Μπορεί στη σημερινή εποχή να έχουν γίνει αρκετά σημαντικά βήματα στον τομέα της ασφάλειας των online αγορών, παρόλα αυτά έχει αποδειχθεί ότι παρά τα αυξημένα μέτρα προστασίας, οι hackers πάντοτε βρίσκουν έναν τρόπο να «ξεγλιστράνε» επιφέροντας πλήγματα ακόμη και στα πιο ασφαλή (θεωρητικά) «websites». Ένα πρόσφατο hacking περιστατικό σίγουρα μας βάζει σε σκέψεις για το πόσο ασφαλή θα πρέπει να θεωρούνται τα σημερινά websites που ασχολούνται με την online πώληση προϊόντων.  Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του online store της Acer, καθώς όπως έγινε γνωστό η γνωστή εταιρεία υπέστη μία ανεπανάληπτη hacking επίθεση, η οποία οδήγησε στην κλοπή των δεδομένων 34.000 πιστωτικών καρτών!

    Acer 2

    Σύμφωνα με έγκριτα reports, οι υπεύθυνοι της Acer παραδέχθηκαν ότι τα συστήματα τους δέχθηκαν επίθεση από hackers και ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (όπως ο αριθμός της κάρτας ή η διεύθυνση) 34.000 και πλέον χρηστών βρέθηκαν στα χέρια τους. Όπως έγινε γνωστό, οι χρήστες που κινδυνεύουν είναι όσοι πραγματοποίησαν online αγορές το χρονικό διάστημα από τις 12/5/2015 έως τις 26/4/2016 και παρόλο που έχουν συμβεί περιστατικά πολύ χειρότερων hacks στο παρελθόν όπου επηρεάστηκαν εκατομμύρια χρήστες είναι πάντοτε ανησυχητικό όταν οι hackers βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά. Πάντως για καλό και για κακό, επειδή ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος καλό θα ήταν να τσεκάρετε πιο συχνά τις online συναλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει με την πιστωτική σας κάρτα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles