24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ευαισθησία που προκαλεί δέος και αλλάζει την έκφραση της οπτικής απεικόνισης

    CX78500_wSAL24F20Z_right-1200

    Υπάρχει πλέον μια φωτογραφική μηχανή που προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες λήψης άψογων ταινιών και φωτογραφιών επαγγελματικής ποιότητας που αποτυπώνουν όλο το εύρος των συναισθημάτων, σε όλες τις περιστάσεις, από βραδινά μέχρι ατμοσφαιρικά σκηνικά υπό το φως των κεριών.

    Μαζί με τις περίφημες α7 και α7R – τις μικρότερες full-frame φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο με εναλλάξιμους φακούς – η α7S, από τη Sony, φέρνει την εξαιρετική ευαισθησία, το χαμηλό θόρυβο και την εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας 4K (QFHD: 3840×2160) 3840×2160) στα χέρια των επαγγελματιών φωτογράφων και βιντεογράφων.

    Η α7S αποτελεί ιδανική επιλογή για φωτογραφίες αλλά και οικονομικές παραγωγές ταινιών και αποδίδει καλλιτεχνικές δυνατότητες μέσα από ένα σώμα που είναι μικρότερο από οποιαδήποτε full-frame ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, στον κόσμο.

    Το κλειδί στην εξαιρετική ευαισθησία της α7S είναι ο νέος full-frame αισθητήρας εικόνας Exmor CMOS 35mm, που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτήν.

    Με 12,2 ενεργά megapixel το κάθε εικονοστοιχείο μεγαλώνει για να αυξήσει τη φωτοσυγκεντρωτική ισχύ του. Διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή εικόνας BIONZ X, ο οποίος συμβάλει στη μείωση του ψηφιακού θορύβου της εικόνας, ενώ παράλληλα, το ενεργό εύρος ευαισθησίας της α7S αυξάνεται σε ISO 50 – ISO 409600, σε εκτεταμένη λειτουργία (ISO 200 – 409600 για ταινίες).

    Αυτή η απαράμιλλη ευαισθησία και ο πολύ χαμηλός ψηφιακός θόρυβος επιτρέπουν στην α7S να συλλαμβάνει όμορφες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπου θα ήταν, κανονικά, απαραίτητη μια μακρά έκθεση. Χάρη στην πολύ μεγάλη ευαισθησία της φωτογραφικής μηχανής, μπορείτε να βγάζετε καθαρές φωτογραφίες και βίντεο χαμηλού ψηφιακού θορύβου με υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου. Το τεράστιο δυναμικό της εύρος είναι ιδανικό και για σκηνές με μεγάλη αντίθεση, δεδομένου ότι μπορείτε να χειρίζεστε εύκολα έντονα χρώματα και πλούσια, βαθιά μαύρα στο ίδιο κάδρο.

    Λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας του αισθητήρα εικόνας, το φως που μπορεί να συλλέξει αυξάνεται κατά πολύ σε σχέση με τις συμβατικές φωτογραφικές μηχανές. Ο αισθητήρας εικόνας, που αναπτύχθηκε πρόσφατα, παρέχει στους φωτογράφους/βιντεογράφους υψηλό δυναμικό εύρος σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, από τον πολύ χαμηλό φωτισμό μέχρι και το έντονο φως το ήλιου.

    Χρησιμοποιώντας την ανάγνωση δεδομένων από κάθε ένα pixel του full-frame αισθητήρα 35 χλστ. (24p και 25p), οι εικόνες 4K, που δημιουργούνται από την α7S, είναι εντυπωσιακά λεπτομερείς, με εκπληκτικά πλούσια χρώματα και ρεαλιστικές υφές, σε κάθε κάδρο. Η διαμεταγωγή δεδομένων υψηλής ταχύτητας, που βελτιώνεται από τον επεξεργαστή BIONZ X, δίνει στην α7S τη δυνατότητα να αποδίδει βίντεο σε ανάλυση 4K από τον προσαρμογέα HDMI με δειγματοληψία χρώματος 4:2:2, για εγγραφή σε εξωτερική συσκευή αποθήκευσης ή για προβολή σε συμβατή οθόνη.

    Χάρη στην πλήρη ανάγνωση των pixel από ολόκληρο τον full-frame αισθητήρα 35 χλστ., είναι αισθητή η απουσία των ανεπιθύμητων μουαρέ και των jaggies, που δεν κολακεύουν τα βίντεο με χαμηλότερη ανάλυση. Οι εκπληκτικά καθαρές εικόνες μπορούν να εγγραφούν σε μια κάρτα μνήμης σε ποιότητα Full HD με φορμά εγγραφής XAVC S στα 50Mbps, κάτι που εκτιμάται ιδιαιτέρως από τους επαγγελματίες βιντεογράφους.

    Στη λειτουργία κροπαρίσματος APS-C, η α7S υποστηρίζει λήψεις υψηλής ταχύτητας κάδρου στα 120fps ή τα 100fps με ανάλυση HD (1280 x 720 pixels). Η λήψη στα 120fps μπορεί να αναπαραχθεί στα 24p για εφέ αργής κίνησης 5x – κάτι που είναι ιδανικό για να συλλαμβάνετε και την παραμικρή λεπτομέρεια σε αγωνίσματα με έντονη δράση ή στις κομψές χορευτικές κινήσεις μιας μπαλαρίνας.

    Υπάρχει, ακόμα, πληθώρα άλλων εξειδικευμένων λειτουργιών που θα ικανοποιήσουν τους επαγγελματίες βιντεογράφους, όπως η λειτουργία Picture Profile™, για οπτική έκφραση πλήρους εύρους, και το S-Log2 gamma. Οι λειτουργίες Κωδικός χρόνου/Bit χρήστη προσφέρουν επαγγελματική επεξεργασία, ενώ το προαιρετικό κιτ προσαρμογέα μικροφώνου XLR υποστηρίζει τον ήχο υψηλής ποιότητας.

    Όπως ισχύει ήδη στην α7R, η λειτουργία Fast Intelligent AF υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας, έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο την εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, μέχρι και EV-4, της νέας φωτογραφικής μηχανής. Μεταξύ των χαρακτηριστικών, που είναι οικεία στους χρήστες των φωτογραφικών μηχανών α7, περιλαμβάνονται το υψηλής αντίθεσης σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, η συνδεσιμότητα Wi-Fi/NFC και η συμβατότητα με την επεκτεινόμενη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera Apps,

    Υπάρχει μια μεγάλη σειρά φακών α που θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε πλήρως το σχεδόν απεριόριστο δημιουργικό δυναμικό της φωτογραφικής μηχανής. Αυτήν την περίοδο αναπτύσσεται ένας ολοκαίνουργιος full frame φακός F4 με ισχυρό ζουμ E-mount 28-135mm, ο οποίος είναι ιδανικός για τους κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται για την ποιότητα. Επιπλέον, η Sony συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες για να παρέχει υποστήριξη σε βίντεο 4K επαγγελματικής ποιότητας. Αναπτύσσεται, ακόμη, ένα καινούργιο κιτ προσαρμογέα XLR με μηχανισμό απευθείας σύνδεσης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles