19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Sony Mobile προχωράει στην περικοπή 1000 θέσεων εργασίας

    Είναι γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Sony αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα με την παρουσία των συσκευών της στην αγορά. Αν και το PlayStation και ο ευρύτερος τομέας των entertainment προϊόντων σημειώνει κέρδη, αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται να ισχύει με τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας όπου τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι καθόλου καλά.

    sony mobile

    Μάλιστα, η Sony βλέποντας τις πωλήσεις της στην κινητή τηλεφωνία να πέφτουν διαρκώς προχώρησε στην περικοπή 1000 θέσεων εργασίας από τα τμήματα της που εδρεύουν στη Κίνα και σε μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό είναι το δεύτερο κύμα απολύσεων, καθώς οι περικοπές έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου και η Sony ελάττωσέ το εργατικό της δυναμικό κατά 1000 ακόμη θέσεις. Οι υπεύθυνοι της Sony έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, στο οποίο αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο του 2016 να περικόψουν κατά 30% το εργατικό δυναμικό τους που απασχολείται στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Παρά το αρνητικό κλίμα, η Sony φιλοδοξεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση και να επιστρέψει ξανά στην κερδοφορία σε μερικά χρόνια. Τέλος, στις αρχές Φεβρουαρίου η Sony αναμένεται να προβεί στην ανακοίνωση των επίσημων οικονομικών αποτελεσμάτων της, που καλύπτουν μία περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 και εάν κρίνουμε από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη γνωστή εταιρεία, τα πράγματα μάλλον δεν θα είναι και πολύ καλά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles