25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Στην δωρεάν υπηρεσία Crackle θα προβληθεί τελικά το The Interview;

    H ταινία The Interview και η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Sony Pictures, αποτελούν αδιαμφισβήτητα το θέμα των ημερών. Στην όλη ιστορία έχει εμπλακεί εκτός από τους υπευθύνους της Sony και την ομάδα των hackers (οι οποίοι αυτοαποκαλούνται the Guardians of Peace), o πρόεδρος Obama, η CIA, το FBI, ο Kim Jong Un και το επιτελείο του και η λίστα συνεχίζεται με απειλές να εκτοξεύονται εκατέρωθεν.

    the-interview

    Το γεγονός βέβαια ότι η Sony αναγκάστηκε υπό το φόβο νέων απειλών και επιθέσεων να αναβάλλει και στη συνέχεια να αποσύρει το The Interview από τις κινηματογραφικές αίθουσες (πριν αυτό ακόμα βγει), έχει εγείρει ερωτηματικά στις Η.Π.Α. που σχετίζονται με την ελευθερία της έκφρασης. Αναμφίβολα, το αμφιλεγόμενο σενάριο της, που εμφανίζει τους Seth Rogen και James Franco, δύο ανταποκριτές ενός μεγάλου αμερικανικού δικτύου, οι οποίοι στρατολογούνται από την CIA για να βγάλουν από τη μέση τον δικτάτορα Kim Jong Un, από ορισμένους μπορεί να θεωρηθεί ανατρεπτικό και αστείο και από κάποιους άλλους ως μία ακόμη καλοστημένη προπαγάνδα. Παρόλα αυτά, η ουσία είναι ότι με τον ντόρο που έχει προκληθεί και με τις διαστάσεις που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα, χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο επιθυμούν να παρακολουθήσουν με κάποιο τρόπο το The Interview. Άλλωστε, ως γνωστόν οτιδήποτε είναι «απαγορευμένο» ασκεί πάντοτε μία διαφορετική γοητεία.

    The Interview_2

    H Sony, αν και από την μεριά της δεν έχει διευκρινίσει το τι προτίθεται να κάνει με το The Interview, η αλήθεια είναι ότι ψάχνει έναν τρόπο για να διανείμει τη συγκεκριμένη ταινία, με όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτο» τρόπο (η περίπτωση της DVD διάθεσης έχει αποκλειστεί). Για αυτό, σύμφωνα με φήμες η Sony Pictures επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να προβάλλει το The Interview μέσω της online πλατφόρμας Crackle, μίας low-profile υπηρεσίας, η οποία ανήκει στη Sony και που επιτρέπει τη δωρεάν προβολή τηλεοπτικών σειρών και low-budget ταινιών σε φορητές συσκευές που τρέχουν λειτουργικά Android, iOS και Windows Phone. Χωρίς αμφιβολία με τον πανικό που έχει προκληθεί, η Sony θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, εκτοξεύοντας τον αριθμό των downloads τις συγκεκριμένης εφαρμογής στα ύψη.

    Ωστόσο, το γεγονός ότι το Crackle είναι μία online πλατφόρμα και με τους hackers να παραμονεύουν, μάλλον δεν θα ήταν και η πιο έξυπνη κίνηση στην παρούσα φάση…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles