14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος εποχής για το PlayStation Home στην Ιαπωνία!

    To PlayStation Home αποτελεί την προσπάθεια της Sony να δημιουργήσει ένα 3D social gaming hub, στα πρότυπα του γνωστού Second Life, αποτελώντας ουσιαστικά μία μείξη ανάμεσα σε Mii-Universe και Sims. Το PlayStation Home έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά στα τέλη του 2008 και σε αυτό μπορούσαν να μπουν δωρεάν όλοι οι χρήστες του PlayStation Network, φτάνει να είχαν ένα λογαριασμό στο PSN.

    PlayStation_Home_1

    Παρά βέβαια τις αγαθές προθέσεις της Sony, τα πράγματα φαίνεται ότι δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά για την συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς πριν από μερικές ημέρες η Sony Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την πρόσβαση στο PlayStation Home τον προσεχή Μάρτιο. Οι υπεύθυνοι της Sony Ιαπωνίας δεν αναφέρθηκαν στους λόγους που αποφάσισαν τη διακοπή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ωστόσο όσοι ασχολούνται ενεργά με το gaming γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι το Home δεν τραβούσε, καθώς δεν κατάφερε από τους πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργίας του να τραβήξει την προσοχή του κοινού. Σε γενικές γραμμές, το social media gaming hub της Sony δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, για αυτό ο επερχόμενος τερματισμός της λειτουργίας του δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι η παραπάνω ανακοίνωση αφορά τη Sony Ιαπωνίας και τις αγορές της Ασίας, καθώς τα υπόλοιπα τμήματα του ιαπωνικού κολοσσού του gaming, που εδρεύουν στην Ευρώπη και στην Αμερική θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν κανονικά την υπηρεσία.

    PlayStation_Home_2

    Η μόδα των online virtual 3D κόσμων στο πρότυπο του Second Life, φαίνεται ότι πλέον έχει αρχίσει να παρέρχεται και είναι εμφανές ότι η Sony Ιαπωνίας δεν επιθυμεί να συντηρεί μία υπηρεσία που δεν της αποδίδει. H έλευση του Project Morpheus βέβαια μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο PlayStation Home, το οποίο θα βασίζεται στη VR τεχνολογία.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles