13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Hackers «παραλύουν» τη Sony Pictures στην Καλιφόρνια και εκβιάζουν το studio

    Εκτεταμένη επίθεση από hackers δέχθηκε τις προηγούμενες ώρες η Sony Pictures, το τμήμα παραγωγής και διανομής ταινιών της Sony που έχει ως έδρα το Culver City της California, με τους εργαζομένους της εταιρείας να έρχονται αντιμέτωποι με την εικόνα που βλέπετε, καθώς προσπαθούσαν να συνδεθούν στους υπολογιστές τους.

    sony-pictures-hacked-by-gop

    Ένα απειλητικό μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο οι hackers -της ομάδας #GOP (Guardians of Peace) όπως αυτοονομάζονται- έχουν αποσπάσει ευαίσθητα απόρρητα στοιχεία από την εταιρεία και θα προβούν σε δημοσίευση αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους (χωρίς να διευκρινίζουν ποια είναι αυτά), εμφανίστηκε στις οθόνες μαζί με κάποια URLs με zip αρχεία. Εκτεθειμένα φαίνεται πως βρέθηκαν, ωστόσο, και αρκετά twitter accounts της Sony, που απέστειλαν tweets με αντίστοιχα μηνύματα.

    starship-troopers

    Αν και η εταιρεία ανέκτησε γρήγορα τον έλεγχο των twitter accounts, πάντως, φαίνεται πως στην περίπτωση των υπολογιστών οι προσπάθειες ανάκτησης δεν στέφθηκαν τόσο άμεσα από επιτυχία.

    Η ομάδα των hackers της GOP υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της ευαίσθητα αρχεία και κωδικούς πρόσβασης και θα τους “απελευθερώσει”, ενώ υπάρχει ήδη ένα thread στο Reddit που διαπραγματεύεται το ζήτημα.

    Αναφορές από αμερικανικά sites θέλουν να επικρατεί “χάος” στα γραφεία της Sony Pictures στην California, με τους εργαζομένους να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές τους, να στείλουν emails, ακόμη και να απαντήσουν στα τηλέφωνά τους. Η Sony Pictures σε λιτή επίσημη δήλωσή της σημείωσε πως ερευνά το θέμα, χωρίς πάντως να δίνει, προς το παρόν, περισσότερες διευκρινίσεις.

    Όπως σημειώνει, ωστόσο, το Variety, η εταιρεία έχει προειδοποιήσει τους υπαλλήλους της να μη συνδέονται στα εταιρικά δίκτυα ή έχουν πρόσβαση στο email τους, με την πηγή του site να σημειώνει ότι το ζήτημα μπορεί να πάρει από μία μέρα έως τρεις εβδομάδες για να επιλυθεί ολοκληρωτικά.

    Ο όμιλος της Sony μάς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν ως “θύμα” επιθέσεων hackers: ας μην ξεχνάμε το hacking στο Playstation Network τον Απρίλιο του 2011, αλλά και προβλήματα σ’ αυτό πιο πρόσφατα, τον Αύγουστο που μας πέρασε.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles