23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H Sony καταργεί τις Betamax κασέτες ύστερα από… 40 ολόκληρα χρόνια!

    Οι νεότεροι ίσως να μην έχουν ακούσει (ή να μην θυμούνται καν) τις θρυλικές Betamax αλλά και τις VHS κασέτες. Ωστόσο, όσοι έχουν συμπληρώσει τα 30 χρόνια τους σίγουρα θα είχαν περάσει έστω και μία φορά μία βόλτα από το… video-club της γειτονιάς τους. Μάλιστα, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έλαβε χώρα μία μεγάλη μάχη ανάμεσα στο Betamax και το VHS format, όπου ως γνωστόν το VHS κατάφερε να επικρατήσει και να γίνει ουσιαστικά η νούμερο 1 επιλογή των καταναλωτών για την εγγραφή και παρακολούθηση video. Ωστόσο, οι κασέτες Betamax δεν εξαφανίστηκαν, αλλά συνέχισαν να υπάρχουν και μάλιστα κατάφεραν να επιβιώσουν… μέχρι τις ημέρες μας!

    sony-betamax-tape-logo-650

    Όσο απίστευτο και εάν θα σας φανεί η Sony εξακολουθούσε να κυκλοφορεί στην αγορά αυτού του είδους τις βιντεοκασέτες. Τώρα σίγουρα θα αναρωτηθείτε γιατί το έκανε αυτό; Η απάντηση είναι απλή, καθώς στην Ιαπωνία (πατρίδα της Sony) υπήρχε ακόμη μεγάλη ζήτηση για τον συγκεκριμένο τύπο κασετών. Βέβαια, όλα τα καλά πράγματα κάποια στιγμή στη ζωή τελειώνουν, για αυτό και η Sony αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή Betamax κασετών, ύστερα από περίπου 40 ολόκληρα χρόνια! Οι τελευταίες Betamax θα βγουν από το εργοστάσιο της Sony τον Μάρτιο του 2016, αλλά αν μη τι άλλο 40 χρόνια στον κόσμο της νέας τεχνολογίας θεωρούνται… αιώνες, οπότε δε χωράει αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο format άντεξε πολύ καιρό!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles